Politiemacht doorzoekt woonwagenkamp Trekvaartplein (update)

Leiden

De politie is sinds dinsdagmorgen half zes in het woonwagenkamp aan het Trekvaartplein in Leiden op zoek naar wapens. Ruim 250 politiemensen onderzoeken 26 van de 120 woonwagens en een loods. Er zijn vooralsnog gestolen sieraden, wapens en een hennepkwekerij aangetroffen. Vijf mensen zijn gearresteerd.

De politie heeft ook zogenaamde 'vuurwapenhonden' ingezet. Andere politiekorpsen assisteren bij de actie. Het woonwagenkamp is afgesloten. Niemand mag het terrein op of af. Moeders krijgen wel toestemming hun kinderen naar school te brengen maar mogen daarna niet terugkeren op het kamp. Volgens districtschef Musscher wordt niet gericht gezocht naar drugs maar zijn die inmiddels wel aangetroffen. De politie verwacht dat de zoekactie nog tot het begin van de middag duurt.

Burgemeester Lenferink laat via zijn woordvoerder weten dat hij nu niet op de actie van de politie ingaat omdat de actie plaatsvindt onder verantwoordelijkheid van het OM. Woordvoering vindt plaats door districtschef van politie Paul van Musscher. Omdat de actie niet plaatsvindt op initiatief van de burgemeester zal hij daar ook geen mededelingen over doen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.