Over en uit voor DIOK

Over en uit voor DIOK
Naarden

In de ereklasse van het rugby verloor DIOK het cruciale uitduel bij RC ’t Gooi. Het werd in Naarden 21-17.

DIOK moest in Naarden alles uit de kast halen. Bij winst was het spelen om de hoofdprijs tegen Hilversum vrijwel zeker.

Bij verlies was het over en uit. DIOK-preses Cees Ahsmann was naar Naarden afgereisd en had daarvoor speciaal zijn groene geluksbroek aangetrokken. ,,Ik ben best wel nerveus”, verklapte Ahsmann voor aanvang.

De thuisploeg startte als een wervelwind en opende met 7-0 waarbij de Leidenaars, zonder Tom Altink en Wolf van Dijk, alleen maar konden toekijken. Pas na 20 minuten kwam de wedstrijd echt op gang met twee penalty’s van Pierre Mounal voor 7-6.

Een prachtige dropgoal van Mounal gaf DIOK zelfs de eerste voorsprong van 7-9 en een fraaie loopactie van Jack Costigan bracht het verschil op 7-14.

De geel-blauwen leken de bovenliggende partij, maar de thuisclub kwam voor rust nog langszij. In de tweede rondgang hielden de kemphanen elkaar op het veld en het scorebord in evenwicht.

Met nog 10 minuten te spelen was het weer Mounal die de stand op 14-17 bracht en dat leek lange tijd de eindstand te worden. Pas toen de officiële speeltijd erop zat vond ’t Gooi een gaatje in de Leidse defensie en ging in de extra tijd met de overwinning aan de haal.

In Sassenheim won The Bassets de wedstrijd van Waterland, maar de 26-19 overwinning was niet genoeg om van de onderste plek af te komen.

Jeroen Otte (2x), Josh Walker, Nick Bett en Mark van Loon zorgden voor de Sassenheimse punten.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.