Kaketoes terug in vogelpark Avifauna

Erna Straatsma
Alphen aan den Rijn

De twee roze kaketoes die zondag ontsnapten uit Avifauna, zijn dinsdagochtend zelf teruggekeerd in het Alphense vogelpark.

De terugkeer is gemeld op de Facebooksite van het vogelpark. ’Dolblij ontdekten de verzorgers vanmorgen in het park de twee roze kaketoes. Ze zaten kwetterend in een boom alsof ze niet weggeweest waren.’

Zondag slaagden de roze vogels er eigenhandig in het slot van hun kooi open te maken. Ze vlogen weg en werd maandag onder meer vliegend gesignaleerd in Woubrugge. ook in Alphen aan den Rijn werd het stel opgemerkt.

Medewerkers gingen er al vanuit dat de kaketoes zelf terug zouden vliegen naar het vogelpark aan De Hoorn, maar maakten zich maandagavond toch enige zorgen. Diverse pogingen de vogels in Woubrugge en Alphen te vangen, mislukten.

Een van de twee kaketoes geniet bekendheid in Alphen aan den Rijn als ’Pecunia’ (geld). Het dier doet na afloop van een vogelshow, met zijn snavel altijd muntstukken in een collectebus. Hij was met een paar soortgenoten uit zijn kooi ontsnapt.

Meer nieuws uit LD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.