Eerste nederlaag Lugdunum, Kagia in wachtkamer

Hennie Kanbier
Zaterdag derde klasse

Vorige week werd Lugdunum al kampioen en de ploeg van Henk de Cler en Jan Wansink had de ongeslagen status graag vastgehouden. In de 24ste speelronde ging het echter fout op bezoek bij Nieuwkoop (3-2).

,,We waren danig verzwakt, maar toch hebben we zat kansen gehad om ook deze pot te winnen. Zeker bij een stand van 2-2. Maar goed, het is niet zo dat we hier wakker van liggen”, sprak De Cler nuchter. Voor de Leidenaars scoorden Henk Brandt (strafschop) en Soufiane Boukhidous.

Koudekerk richtte zich weer eens op na een zwakke periode vol nederlagen. Alex Redel zag zijn manschappen met 2-1 winnen van Perkouw door treffers van Yvar de Groot en Ruben van den Berg, die ook verantwoordelijk was voor een eigen doelpunt.

LSVV’70 boekte een belangrijke zege op het gedegradeerde Zevenhoven (3-2) en heeft de kaarten nu zelf in de hand voor wat betreft het ontlopen van de nacompetitie. ,,Met minimaal een gelijkspel tegen Floreant volgende week, onze concurrent, blijven we ondanks onze beperkingen in de derde klasse”, sprak Freek Jansen na afloop. De doelpunten kwamen van Rick Bardaa, Richard Guffens en Neal Petersen.

In West I had Kagia geen enkele moeite om SCW te kraken (0-6). Mark Zonneveld (3), Tom Hoeijenbos, Timo Sluijmer en Rens Lamboo lieten de Rijsenhouters aftrappen. De Lisserbroekers staan nog steeds een punt achter de leiders VVC en Blauw Wit/Beursbengels. Trainer Anton Wijsman: ,,We gaan zien wie de langste adem heeft.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.