Roomburg al iets gewend

Tom Mentink sportredactie@leidschdagblad.nl
Hockey

De mannen van Roomburg hebben een knappe 3-1 zege geboekt op eigen veld tegen Leonidas. Voor de ploeg van trainer Jeroen Mahadew lijkt het lek boven te zijn, nadat in de eerste drie wedstrijden niet werd gewonnen. Vorige week boekten de Leidenaars pas hun eerste overwinning bij DSHC (2-3) en nu kwam daar de tweede zege bij.

Tom Buur en Dominique van Nieuwenhuize zorgden voor een 2-0 ruststand, waarna Van Nieuwenhuize er na de pauze ook nog 3-0 van maakte. De Rotterdamse tegentreffer bracht Roomburg vervolgens niet meer in gevaar. ,,We beginnen steeds meer gewend te raken aan het nieuwe veld’’, merkt aanvaller Dylan de Boer.

Komende zondag staat de derby in Leiderdorp tegen Alecto op het programma en daar wordt in de Leidse Professorenwijk al naar uitgekeken. De Boer: ,,Ik ben heel benieuwd hoe zij ervoor staan. Ik denk ook niet dat Alecto bovenin gaat meedraaien, want ze maken op mij nog geen grote indruk als je naar de uitslagen kijkt.’’

Alecto kwam op bezoek bij Hudito niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De Leiderdorpers kwamen binnen een halve minuut op achterstand na een ’dubieuze goal’ volgens trainer Sander Rottier. ,,Daarna hebben we gedomineerd, maar het ontbrak net zoals de afgelopen weken aan een goede afronding.’’

De benutte strafcorner van Enno Massaro leverde de bezoekers nog wel een punt op. ,,We hadden meer verdiend’’, stelt Rottier, die met zijn team na vijf speelronden nog altijd ongeslagen is.

LOHC kwam voor de vijfde keer op rij niet tot winst. In eigen huis werd met 2-5 verloren van nummer twee Cartouche, dat voor rust in twee minuten optimaal profiteerde van een numeriek overtal als gevolg van een groene kaart aan Oegstgeestse zijde. De Voorburgers liepen zo uit naar 1-3. Javier Osses had daarvoor LOHC op 1-1 gebracht.

In het tweede bedrijf zagen de mannen van Craig Sieben de achterstand oplopen naar 1-5, waarna Benjamin van der Klundert uit een benutte strafbal de nederlaag nog iets dragelijker maakte. ,,Ze waren een maatje te groot’’, stelde aanvoerder Bart Gijsbers. ,,Hun strafcorner liep ontzettend goed.’’

De vrouwen van LOHC kwamen op eigen veld tegen Myra niet verder dan 1-1, waardoor voor de eerste keer dit seizoen puntenverlies werd geleden. De equipe van trainer Eddie Simmons leek de zege in de slotfase binnen te halen dankzij een goal van Esther Imthorn, maar niet veel later maakten de gasten gelijk.

Alphen won met 0-1 bij Gouda dankzij een goal in het eerste kwartier van Meike Kerklaan. Daarna vergat het team van coach Marc Boelens de voorsprong uit te bouwen. ,,We speelden een prima eerste helft. Een groot verschil met na rust, want dat was niet best’’, aldus Boelens, die tevreden is over hoe zijn team presteert. ,,Dat we na vijf duels al op zeven punten staan, vind ik knap. Zeker omdat we nog zoveel jonge, onervaren speelsters hebben.’’

Alecto boekte bij Hudito de vijfde zege op rij: 0-4. In de eerste helft hadden de Leiderdorpsen ook zomaar achter kunnen staan volgens coach Jaïr Levie, maar na de pauze was zijn ploeg ’oppermachtig’. Fleur Steenbrink, Juliana Sabelis, Karlijn Koster en Meike van Haeringen waren trefzeker.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.