Vol programma op allereerste Korendag in Sassenheim

Sabrina Oldenburger
Sassenheim

Kerkkoor De Lofstem uit Sassenheim is al een jaar bezig met de voorbereidingen voor de allereerste Korendag in Sassenheim. Zaterdag 8 oktober is het zover.

„Ons koor heeft enkele malen meegedaan aan korendagen elders in het land. We waren daarover erg enthousiast. Zo ontstond het idee om zelf een Korendag te organiseren”, vertelt Siep Eisenga, voorzitter van De Lofstem.

In samenwerking met de Koninklijke Christelijke Zangersbond (KCBZ) zijn tweeëntwintig koren in het programma opgenomen. Zij zullen optreden in de Sassenheimse kerken: de Julianakerk, de Pancratiuskerk, de Dorpskerk en de Havenkerk. Eisenga: „Het programma is erg gevariëerd. Zo komen enkele popkoren, maar ook klassieke muziek zal te horen zijn. Er komt zelfs een oratorium.”

Lofstem

Van 10.00 tot 16.00 uur zullen de koren bij toerbeurt elk tweemaal hun liederen zingen. Verspreid over de vier Sassenheimse kerken levert dit een vol programma op, waarbij elk koor in totaal een half uur zingt. „Ieder koor kiest wanneer ze wil optreden: in de ochtend, in de middag of eenmaal ’s ochtends een eenmaal ’s middags”, vertelt Eisenga.

Afsluitend zullen organiserend koor De Lofstem uit Sassenheim en het familiekoor Ichthus uit Katwijk tussen 16.30 en 17.30 uur elk hun eigen repertoir laten horen in de Julianakerk. „Onze koorleden helpen de hele dag met organiseren. Daarom kunnen we pas bij de afsluiting zelf optreden”, legt Eisenga uit.

De toegang tot het hele programma is gratis.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.