Laatste loodjes buurtpark Groenoord-Noord

Het parkontwerp.

Het parkontwerp.

Binnert Jan Glastra
Leiden

Het lang bevochten buurtparkje op de kop van de Leidse Bakker Korffstraat, in Groenoord-Noord, wordt dit voorjaar en najaar ingericht. Dat blijkt uit de nieuwsbrief Mooi Noord.

De strijd voor het parkje voert terug tot 2004 en kende door de jaren wisselende voor- en tegenstanders. Het begint ermee dat toenmalig PvdA-wethouder Ron Hillebrand de buurt belooft om op de kop van de Bakker Korffstraat toch geen huizen te bouwen als onderdeel van plannen voor het aangrenzende Groenoordhallenterrein. De belofte wordt niet nagekomen. Er zijn huizen ingetekend en Hillebrands opvolger en partijgenoot Marc Witteman wil dat plan niet aanpassen. SP, VVD en CDA steken er een stokje voor en regelen in 2007 dat het toch weer een groengebiedje wordt. Negen jaar later zijn er toch weer huizen ingetekend. Ditmaal is het een brede, door CDA aangevoerde meerderheid (met VVD tegen) die er weer groen van maakt.

Vorige maand was er een ontwerp. Dat wordt deels binnenkort en deels komend najaar uitgevoerd. De wijkvereniging (groenoord.noord@gm-ail.com) roept buurtbewoners op voor de inrichting te doneren.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.