Rijnsburgse Boys maakt het zichzelf lastig

Jeroen Bijma
Spakenburg

Niek Oosterlee keek na afloop van het doelpuntloze gelijkspel tegen Spakenburg op zijn telefoon en trok zijn mondhoeken iets op. Hoewel de trainer van Rijnsburgse Boys anders beweerde, kwam ook hem de verrassende zege van GVVV bij Katwijk (2-1) natuurlijk bijzonder slecht uit. Een troosteloos afscheid dreigt nu voor Oosterlee.

Ze zaten er wat sombertjes bij in de kleedkamer, die van Rijnsburgse Boys. Een punt tegen Spakenburg is niet slecht, maar er zat zoveel meer in voor de Rijnsburgers. De Blauwen oogden namelijk vanaf het eerste fluitsignaal apathisch, alsof ze er geen zin in hadden. Achter de schermen rommelt het al wekenlang op De Westmaat en dat was zaterdag ook overduidelijk op het veld terug te zien.

Het zei dan ook veel dat het laatste fluitsignaal met gejuich werd ontvangen door de supporters van de thuisclub. Ze werden uit hun lijden verlost. Nog een keer de bal van de voeten van Peter de Lange zien stuiteren konden ze niet aan.

Het vuurwerk dat werd afgestoken omdat plaatsing voor de tweede divisie een feit is, vergoedde niet veel. Toen waren de meeste mensen overigens ook al richting huis vertrokken.

Verbaasd

Jeroen Hessing was één van de velen die zich had verbaasd over het optreden van zijn voormalige werkgever. ,,Ik weet niet wat Spakenburg aan het doen was, maar het sloeg eigenlijk nergens op’’, aldus de uitblinkende verdediger van Rijnsburgse Boys.

De huidige nummer acht van de topklasse wist er niet van te profiteren. Kansen werden er wel gecreëerd, maar de ploeg van Oosterlee miste een afmaker. Die was er in de persoon van Raily Ignacio wel, maar die zat geblesseerd op de tribune. Joost Leonard bleek zaterdag geen waardige vervanger. Hij liet in de eerste helft een aardige mogelijkheid onbenut.

Omdat ook Roderick Gielisse en Marvin Wijks dat deden en Resham Sardar en invaller Martin van Eeuwijk na rust de paal raakten, moest Rijnsburgse Boys genoegen nemen met een 0-0 gelijkspel.

En daar schoten de Uien juist zo weinig mee op. ,,Qua kansen hadden we hier drie punten moeten pakken. Dit geeft wel een zuur gevoel. Doodzonde. Nu lopen we weer twee punten achter op GVVV’’, sprak Gielisse treurend.

Beslissend

Gedaan is het echter nog allerminst. Wel weet Rijnsburgse Boys nu waar het aan toe is. Zaterdag moet er in eigen huis worden gewonnen van Capelle. Mocht dat lukken, dan wacht over twee weken de beslissende uitwedstrijd tegen GVVV, dat komend weekeinde op bezoek gaat bij IJsselmeervogels.

Oosterlee blijft er rustig onder. ,,Dat GVVV bij Katwijk heeft gewonnen, maakt me niet zoveel uit. Nu hebben we een extra hindernis. Soms kan je beter met druk voetballen. Iedereen weet nu wat van hem wordt verlangd. Ik denk dat dat ook in ons voordeel kan werken.’’

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Gielisse, Hessing (85. Tol), Troost, Kuipers, Sardar, Van der Vijver, Ossevoort, Vlug (58. Knoester), Leonard, Wijks (58. Van Eeuwijk).

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.