Groot Hoogwaak bezorgd over koerswijziging college Noordwijk

Het voorgenomen bouwplan van Groot Hoogwaak. Publiciteitsfoto

Het voorgenomen bouwplan van Groot Hoogwaak. Publiciteitsfoto

Peter van der Hulst
Noordwijk

Beperking van de bouwmogelijkheden op eigen terrein van Groot Hoogwaak zal een ’dramatisch effect’ hebben op onder meer de financiële haalbaarheid van het project.

In de coalitiekoers spreekt het nieuwe college over toevoeging van een ’aanvullende bouwlocatie’. Een deel van de geplande sociale woningen kan daardoor elders worden gerealiseerd. Het huidige ontwerp kan daardoor kleiner, maar vooral lager worden. De beoogde toren van negen hoog roept al langere tijd bezwaar op.

Door te morrelen aan essentiële onderdelen van het totale plan, vreest Groot Hoogwaak dat realisatie ervan in gevaar komt. Het huidige plan voorziet onder meer in de bouw van 40 tot 45 sociale zorgappartementen op het Wantveld en de bouw van 90 appartementen op het grondgebied van de zorginstelling. ,,Bij een kleiner aantal woningen op eigen terrein zal het aandeel van de sociale sector onder druk komen te staan’’, schrijft het bestuur van Groot Hoogwaak in een brief aan het college.

Minder goedkope woningen zorgt voor een ander probleem. Zo kan er niet worden voldaan aan de omvangrijke vraag naar huurwoningen, ’wetende dat er 200 tot 300 cliënten (met zorgvraag) hiervoor op onze wachtlijst staan'. Ook zullen voorzieningen als restaurant, keuken, winkel, schoonheidssalon, prikpost en dagrecreatie de gevolgen merken van minder woningbouw bij Groot Hoogwaak. Het bestuur van de zorginstelling dringt aan op een gesprek met het college, vooral ook omdat de financiële haalbaarheid van het plan voor B en W een uitgangspunt blijft.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.