RCL moet de nacompetitie in

Hielke Biemond
Eerste klasse B

Op de laatste speeldag heeft RCL de veilige tiende stek niet vast kunnen houden. De ploeg van Ben Kottenhagen ging met 3-1 onderuit bij Alexandria ’66, waardoor het vege lijf gered moet worden via de nacompetitie.

Binnen een minuut was het al 1-0. De Leiderdorpers hadden weinig in te brengen, maar Nick Scheurwater bracht na rust nog wel hoop met de gelijkmaker. Daarna ging het lampje uit bij de gasten. ,,Deze tegenstander was eenvoudigweg te sterk. De competitie duurde voor ons één wedstrijd te lang. We gaan er nu alles aan doen om ons te handhaven”, sprak Kottenhagen met hoop op de goede afloop.

Kampioen FC Rijnvogels sloot het seizoen af met een overwinning op Zwaluwen ’30 (1-2). Vooral in de eerste helft kon trainer Hein van Heek tevreden zijn over de verrichtingen van zijn deels aangepaste team.

Robbert van Delft opende de score, terwijl Pieter van den Breggen zijn ploeg aan de 0-2 hielp. ,,In de tweede helft hebben we het rustig uitgespeeld en zijn we niet echt in de problemen gekomen. Een waardige afsluiting van het seizoen”, sprak de oefenmeester van de kersverse hoofdklasser.

GHC finishte op de negende plaats. Dennis Olman: ,,Jammer dat we ons puntenaantal van de voorbije jaren niet hebben kunnen overtreffen. Aan de andere kant moet ik misschien wel tevreden zijn met het feit dat GHC zich al drie seizoenen lang vrij goed staande houdt in de eerste klasse.” Voor de pauze kwam GHC er niet aan te pas bij Forum Sport (2-0), maar na rust was er meer evenwicht. Toch scoorden enkel de Voorburgers nog.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.