Toerist onder invloed veroorzaakt grote zoektocht in de Rijn

© Foto’s: Toon van der Poel

Internetredactie
Leiden

Hulpdiensten hebben in de nacht van zondag op maandag in de Rijn in Leiden gezocht naar een vrouw. Een politiehelikopter assisteerde bij de zoektocht. Alle inzet bleek uiteindelijk voor niets te zijn geweest.

Bewoners van een woning aan de Rijndijk keken raar op, toen er aan de achterkant van hun woning ineens op de deur werd geklopt. Er stond een natte, verwarde man in de tuin. Hij was onder invloed.

De man had gezwommen in de Rijn. Hij verklaarde dat hij samen met een vrouw was. De brandweer ging met een boot het water op om de vrouw te zoeken. Politie en ambulance waren ook ter plaatse. Vanuit de lucht werd eveneens gezocht.

Na een uur werd de zoektocht gestaakt. Er was niemand aangetroffen in het water. De man werd voor controle per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Volgens een politiewoordvoerster ging het om twee toeristen die voor een aantal dagen in Leiden verbleven. Na een ruzie verliet de 25-jarige man de verblijfplaats, waarna hij te water raakte.

Zijn vriendin, de vrouw naar wie gezocht werd, bleek uiteindelijk gewoon op bed te liggen. ,,Er is door de collega’s nog wél een hartig woordje met hen gesproken, aangezien er behoorlijke zoektocht op touw was gezet omdat hij had verteld dat hij samen met zijn vriendin in het water had gelegen”, aldus de politiewoordvoerster.

Foto’s: Toon van der Poel

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.