Materiaalpech breekt Crescendo op

Michel van Gent
Korfbal

Leider Crescendo kwam in de derde klasse niet in actie tegen Purmer door materiaalpech.

De paal brak in de voorgaande wedstrijd van de reserves af en het bleek niet mogelijk dit probleem te verhelpen. ,,De paal was op de las afgebroken. Wij hadden wel een reservepaal, maar die paste niet in de grondpot. Niemand had eerder gekeken of die wel in deze constructie paste. Zoiets gebeurt namelijk maar eens in de vijfentwintig jaar”, legde zaalbeheerder Ab de Jonge uit. Hij hoopt deze week palen te regelen die wel passen.

Hoofdklasser Tempo gaf koploper KCC uitstekend weerwerk, maar verloor toch met 22-19. Jelle Steenbeek (3), Edwin van der Weijde (2), Marjolein Vonk en Yoran Marck hielden hun club tussen 12-13 en 15-19 zelfs enig tijd aan de leiding. In de resterende negentien minuten viel de aanval echter helemaal stil.

Koploper Pernix boekte in de overgangsklasse een 25-21 zege op nummer drie GKV (G). De formatie van Eric den Dekker kwam mede door twee gemiste strafworpen moeizaam op gang (2-4), maar kreeg daarna meer grip op de wedstrijd (13-11 rust). Tessa van Alphen, Myrre Hortensius (2), Debbie van Alphen, Vincent van Beek en Daan Heijnis zorgden in het slotkwartier voor de beslissende demarrage van 18-18 naar 25-19.

Sporting Trigon moest door wisselvallig spel genoegen nemen met een 23-23 gelijkspel tegen BEP. ,,De scheidsrechter keurde op 23-21 een doelpunt van ons af wegens lopen. Dat was echt een cruciale fout”, verzuchtte coach Maarten van Vliet, die geel voor zijn commentaar kreeg. Danya Kling, Esther Paauw, Janwillem van der Gugten en Michael Star scoorden allen vier keer.

Fiks behaalde een afgetekende zege op DOS Kampen: 32-15. De verdediging speelde heel gedreven, waardoor de aanval meermalen in stelling kon komen. Jan Anholts (7), Kevin Vreeken (4), Dominic van Welzen (3), Lianne Anholts, Dionne Blangé en Ilse Hazekamp legden het fundament voor de winst door 4-6 om te zetten in 21-8.

Eersteklasser KZ Danaïden had weinig in te brengen tegen KIOS (R) en verloor met 30-14. De Leidenaars konden tot 10-6 aardig bijblijven, maar daarna ging het hard (14-7 rust, 21-8). Ferdi Bekken en Ferdy van Nieuwvaart maakten elk drie doelpunten en invalster Manouk van den Bosch schoot ook eens raak.

Tweedeklasse Velocitas moest bij De Dijkvogels op een betonnen vloer spelen, maar dat bleek geen bezwaar: 13-21 winst. De Leiderdorpers hadden het enkel tussen 9-11 en 11-13 even moeilijk. Joachim Jägel (3), Debby Halvemaan (2), Ivar van Driel en Pieter Paardekoper braken het verzet met een heuse ’zevenklapper’ tussen 11-13 en 11-20.

Derdeklasser Madjoe verloor in de strijd om de promotieplaatsen dure punten bij Oranje Nassau: 16-14 verlies. De Rijnsburgers haalden na 12-7 op tot 15-14, maar misten vervolgens vier doorloopballen voor de gelijkmaker. Roelof Hogewoning (4), Matthijs van Putten (3), Marjolein Pronk en Jasper de Koning (2) scoorden meer dan eens.

Vierdeklasser Fluks incasseerde tegen Sporting Andijk een 7-11 nederlaag. De thuisploeg kwam met routinier Marloes Varkevisser na rust (2-8) wel goed terug. Maurits Vos maakte twee goals en ook invaller Wouter Westgeest uit de B1 scoorde.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.