Leidenaars opgepakt voor geweld tegen politie

Redactie Leidsch Dagblad
leiden

Twee Leidenaars (19 en 21 jaar) zijn woensdagavond aangehouden vanwege belediging van en geweld tegen twee politieagenten. Eén van de agenten werd door de 21-jarige verdachte in het gezicht geslagen.

Even na 23 uur uur gingen de agenten af op een melding van een berovingspoging op de IJsselmeerlaan met de Willem de Zwijgerlaan in Leiden. In de buurt zagen zij drie mannen die aan het signalement van de straatrovers voldeden. Toen de politiemensen de drie wilden controleren, keerden zij zich tegen de agenten.

De mannen kwamen heel dicht tegen de agenten aanstaan en beledigden hen. Toen de 19-jarige Leidenaar werd verteld dat hij daarom werd aangehouden, verzette hij zich hevig. Ook probeerde hij de bus pepperspray van een agent af te pakken. De politieman kon dat voorkomen en moest de pepperspray gebruiken om de verdachte onder controle te krijgen.

Ondertussen zocht de 21-jarige Leidenaar de confrontatie met de andere agent. Hij sloeg hem daarbij in het gezicht. Ook deze verdachte moest met pepperspray onder controle worden gebracht. De twee verdachten zijn uiteindelijk met behulp van toegesnelde agenten overgebracht naar het politiebureau.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.