Gepassioneerd huzarenstukje VVSB

Welmoed de Lang
Noordwijkerhout

Het was een prachtig gezicht, de explosie van vreugde vier minuten voor tijd. Giovialli Serbony sprong na de winnende 3-2 in extase hoog in de touwen voor de VVSB-kantine. Het publiek aan de andere kant ging vol uit zijn dak. Plastic glazen en bier vlogen in het rond.

,,Zulke wedstrijden kosten je tien jaar van je leven”, lachte trainer Wilfred van Leeuwen na een tweede helft vol vuur en spanning. ,,Ja, dit zijn wel de lekkerste, 0-2 achter staan en dan toch nog winnen: heerlijk”, glunderde ook man-of-the-match Jordy Zwart.

Na een sensationeel vorig seizoen lijkt het ook nu weer niet op te kunnen voor VVSB. In de laatste zes duels hoefde het alleen een gelijkspel tegen HFC toe te staan. Met AFC delen de Noordwijkerhouters de tweede plaats op de ranglijst. De waardering van het team voor de club en van de club voor het team zijn alom voelbaar. Het is mooi om te zien dat de zuivere intenties, goede structuur en openheid tegen UNA niet alleen een terechte zege, maar in de hoogste klasse van het amateurvoetbal ook goede resultaten oplevert. ,,We hebben intussen een geweldige supportersgroep opgebouwd. De grasmat is vernieuwd en ligt er fantastisch bij. Dat mag ook wel eens gezegd”, benadrukt Van Leeuwen nog maar eens zijn dankbaarheid. Het eerste elftal betaalt het wekelijks terug met tomeloze inzet en is een collectief zonder pretenties. Van Leeuwen: ,,Het is keer op keer weer genieten van die gasten. Ook vandaag word je als trainer blij.”

Zijn formatie had in de tweede helft immers nog een gepassioneerd huzarenstukje in petto. VVSB was voor rust al bepaald niet de mindere, maar twee momenten van onachtzaamheid maakte dat de formatie uit Veldhoven een 0-2 voorsprong nam. ,,Daar zijn in de rust ook wat woorden over gevallen”, vertelden Zwart en Van Leeuwen.

Een treffer van Tommy Bekooij, na een uur, maakte dat de paarsgelen volgens Zwart ‘bloed roken’. ,,Je weet dat ze nerbeus worden van zo’n tegentreffer. Daarom knalden we daarna door”, aldus de centrale verdediger, die na een schot van Frans van Niel zelf de rebound voor de 2-2 binnen schoot. Het toetje kwam dus van Serbony. ,,Toen Giovialli ook nog 3-2 maakte werd hij gek. En de supporters ook. Fantastisch.”

Zwart lacht veelbetekenend op de vraag of een eindklassering bij de eerste drie mogelijk is. Of misschien wel een kampioenschap? De hoop is er, maar weinig hoeft bij VVSB. ,,We balen verschrikkelijk als we verliezen, dus we gaan er elke week vol voor. ”

VVSB: Van der Meer, Fecunda, Zwart, Kraaijvanger (89. Van der Slot), Vijlbrief, Jozic, Van Niel (90. Ruigrok), De Rijk, Bekooij, Serbony, Parami.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.