VVD Alphen vraagt debat jeugdzorg aan

Han de Jager.

Han de Jager.

Erna Straatsma
Alphen aan den Rijn

De VVD in Alphen vraagt een interpellatiedebat aan over de ontstane wachtlijsten in de jeugdzorg in Alphen aan den Rijn.

Donderdagavond, tijdens de raadsvergadering, hoopt de partij helderheid van CDA-wethouder Han de Jager (zorg) te krijgen over wachtlijsten bij het nieuwe zorgconsortium Go! voor de Jeugd.

De fractie is zeer bezorgd over een recente mededeling van Go-projectleider Dennis de Roo, dat Alphen kampt met wachtlijsten in de jeugdzorg.

De Roo zei vorige week, tijdens een informatieve jeugdzorgbijeenkomst in het stadhuis van Alphen aan den Rijn, dat kinderen en ouders soms tot drie maanden moeten wachten op begeleiding.

,,Wij willen een duidelijk plan hoe we dit gaan terugdringen’’, licht VVD-raadslid Bas van Polanen toe. ,,Want dit is een gevaarlijke ontwikkeling.’’

De VVD is ook bezorgd over de interpretatie van prestatieafspraken die de gemeente met Go! heeft gemaakt. ,,De jeugdzorg moet ’tijdig en passend’ zijn, dat vinden wij uiterst vaag.’’

Om een interpellatiedebat te houden is de steun van andere partijen nodig. ,,Het is een zwaar middel, maar we vinden de situatie dermate ernstig dat we dit nodig achten.’’

Wethouder De Jager ontkende tijdens de vorige raadsvergadering dat er sprake is van wachtlijsten in Alphen aan den Rijn. ,,Ik herken me niet in dat beeld’’, antwoordde hij toen op opmerkingen van de VVD-fractie over ’diverse signalen’ over wachtlijsten.

Go! voor de Jeugd is een samenwerkingsverband van Cardea, Curium, Gemiva-SVG Groep, Horizon, Ipse de Bruggen, Kwadraad, de Opvoedpoli, Prodeba en een groot aantal vrijgevestigden. Zij zijn sinds 1 januari 2018 verantwoordelijk voor alle jeugdzorg in Alphen aan den Rijn en kaag en Braassem.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.