Bernardus en Altior halen uit bij herstart competitie

Joris Zandbergen
Zondag vierde klasse

Bij Bernardus waren ze maar wat blij dat de wedstrijd bij Leidsche Boys doorging. De ploeg uit Hazerswoude won ruim: 0-7.

Hoewel het veld van Leidsche Boys niet op z’n best was, werd er zondag gewoon gevoetbald. ,,Blij toe’’, zei Bernardus-trainer Marcel Vondeling. ,,We hadden een goede voorbereiding gehad en waren er klaar voor.’’ De Leidenaars spelen (opnieuw) een verloren seizoen. Conditioneel is het ook niet geweldig, iets waar Bernardus al voor rust (0-4) gebruik van maakte. ,,We zakten daarna wat in’’, zei Vondeling. ,,Toch kregen we nog veel kansen.’’ Een rode kaart bij de thuisclub en een blessuregeval waren daar mede debet aan. Stef Schinagl scoorde drie keer en bracht daarmee zijn totaal dit seizoen op 22. Luuk Verbeij, Remko van der Werf en Mitchell Rosdorff scoorden eveneens voor Bernardus, dat (op doelsaldo) de ranglijst aanvoert.

Altior had een helft nodig om zich los te worstelen van SVH, maar liep in de tweede helft naar een grote zege (6-0). Mike Otto tekende voor de enige goal in de eerste helft. Na rust troffen Marco Pellegrom (2), Ed van der Weijden (2) en Danny Pietersen eveneens doel. ,,Een heerlijke tweede helft’’, zei trainer Jan Wouters.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.