Politie pakt leden motorclub Trailer Trash Travellers op voor afpersing in Leiden

Politie pakt leden motorclub Trailer Trash Travellers op. Foto Persbureau Marofer

Politie pakt leden motorclub Trailer Trash Travellers op. Foto Persbureau Marofer

1 / 3
Leontien van Engelen
leiden

De politie heeft dinsdagochtend op verschillende locaties in Zuid-Holland zeker 18 leden van de Haagse motorclub Trailer Trash Travellers aangehouden. De verdachten zouden leden van de Leidse motorclub Pegasus hebben afgeperst. Er wordt nog naar een aantal mensen gezocht.

In Leiden werden invallen gedaan in de woonwagenkampen op het Trekvaartplein (twee aanhoudingen) en Roomburg. Het is nog niet bekend of op de laatste locatie mensen zijn gearresteerd. In de Leidse Zeeheldenbuurt werd een kleine hennepplantage opgerold.

In Rijnsburg zou een bestuurslid van de Trailer Trash Travellers zijn gearresteerd. Ook waren er aanhoudingen in Katwijk en Wassenaar. De politie zette z'n 300 mensen in. Bij de invallen zijn wapens, handgranaten, explosieven en kogelvrije vesten gevonden. Verder zijn softdrugs, auto's, motoren en een boot in beslag genomen, net als een hoeveelheid contant geld en spullen uit het clubhuis van MC Pegasus..

Volgens de politie moesten de leden van de vereniging MC Pegasus onder bedreiging hun clubhuis afstaan. Alle verdachten zijn lid van of gelieerd aan de Haagse Trailer Trash Travellers, door de politie aangeduid als 1-procent motorclub. Politie en justitie gaan er vanuit dat de meeste motorclubs goedwillende verenigingen zijn, op 1 procent na die criminele activiteiten zouden ontplooien.

In januari werd het thuishonk van Pegasus aan de Voorschoterweg in Leiden ’vijandig overgenomen’ door de Haagse motorclub en werden de Pegasusleden verdreven. De gemeente Leiden tolereerde dit niet en stapte naar de rechter om aan te tonen dat er geen huurovereenkomst is met degenen die nu in het clubhuis zitten. De rechter gaf de gemeente gelijk.

De politie heeft dinsdag de woningen van de verdachten doorzocht „om zoveel mogelijk informatie te verzamelen over de afpersing”. Mogelijk worden nog meer mensen aangehouden.

Voorzitter Frans de Boer van MC Pegasus kreeg dinsdagochtend vroeg óók bezoek van de politie. ,,Of ik even mee naar het bureau wilde komen’’, zegt hij. ,,Ik kreeg een serie foto’s te zien van in beslag genomen goederen, met de vraag of ik dingen herkende. We zijn sinds januari een minimotortje kwijt, onze mascotte die in ons clubhuis stond. Nou, die heb ik dus duidelijk herkend.’’Trailer Trash Travellers zou gelieerd zijn aan de Hells Angels. De gemeente Leiden liet eerder weten geen problemen te hebben met MC Pegasus. „Dat was een hele vriendelijke groep mannen. Ze zijn geïntimideerd”, zei een woordvoerster.De Leidse burgemeester Henri Lenferink is blij met de politieactie. Hij is er sinds de vijandige overname van het Pegasusclubgebouw heel stellig over: de Trailer Trash Travellers zijn in Leiden niet welkom. ,,De wijze waarop deze groep een clubhuis van een andere motorclub in gebruik heeft genomen, was onacceptabel.''

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.