Minder incidenten tijdens jaarwisseling

Minder incidenten tijdens jaarwisseling
In de Leidse Gandhistraat wordt het nieuwe jaar ingeluid.
© Foto Wilco Devilee
Leiden

Oud en Nieuw is in Leiden en omgeving rustiger verlopen dan voorgaande jaren. Dat concludeert de Veiligheidsregio Holland Midden na een eerste inventarisatie.

De politie verrichtte ’s nachts diverse aanhoudingen verricht vanwege het afsteken van (illegaal) vuurwerk, mishandeling en vernieling. Grootschalige ordeverstoringen hebben zich volgens de politie niet voorgedaan.

In Leiden heeft een politieagent een kuitbeen gebroken omdat hij ten val kwam, nadat hij bij het verlaten van zijn voertuig door een verdachte werd aangevallen. In deze zaak zijn twee personen aangehouden.

Ook de brandweer Hollands Midden concludeert dat de jaarwisseling rustiger is verlopen dan vorig jaar. Er werden 194 meldingen afgehandeld ten opzichte van 227 meldingen tijdens de jaarwisseling 2016-2017. Daarbij ging het in de meeste gevallen om afval- of containerbrandjes.

Grote branden hebben zich niet voorgedaan. In de Gladiolenstraat in Sassenheim woedde een flinke brand in een woning. In de Acaciastraat in Alphen aan den Rijn brandde een kelderberging uit. Een aantal keren zijn buitenbranden in aanwezigheid van de politie gedoofd, maar er is geen sprake geweest van grote agressie tegen brandweermedewerkers.

In Leiden zijn tot drie uur ’s nachts extra brandweerauto's samen met politie en gemeente actief geweest om zo snel mogelijk branden te blussen en op te ruimen. Door deze ’treintjes’ is in circa dertig gevallen brandbaar materiaal preventief opgeruimd.

De Regionale Ambulancevoorziening (RAV) Hollands Midden zettte extra ambulances in. Voor het Alrijne Ziekenhuis was de jaarwisseling iets drukker dan andere jaarwisselingen. De ziekenhuizen LUMC, Alrijne en Groene Hart hebben gezamenlijk voor letsel als gevolg van vuurwerk dertien personen behandeld. Voor letsel als gevolg van een vechtpartij is één persoon behandeld.

Voor de Huisartsenpost Midden Holland, Samenwerkende Huisartsendiensten Rijnland en Doktersdienst Duin- en Bollenstreek was de jaarwisseling niet drukker dan andere. Op de huisartsenposten zijn in de nieuwjaarsnacht 25 personen behandeld voor letsel die in verband kan worden gebracht met de jaarwisseling.

Meer nieuws uit Leiden