Julia te Velde zegeviert op ’thuisbaan’ bij OLTC

Joris Zandbergen
Oegstgeest

In de hoogste vrouwencategorie van het Open bij OLTC ging de toernooizege naar Julia te Velde. Op haar ’thuisbaan’ versloeg zij Simone van der Zalm.

Het werd 6-4, 6-1 in het voordeel van de speelster van OLTC. Ook bij het toernooi van Unicum stonden beide dames tegenover elkaar. Toen won Van der Zalm. In de onderlinge competitiewedstrijd had Te Velde dan weer aan het langste eind getrokken.

De 18-jarige Te Velde schreef eveneens het toernooi van Young Lets op haar naam. Zondag had zij het aanvankelijk niet gemakkelijk tegen Van der Zalm.

,,Ik stond de hele tijd achter en was best negatief, dat heb ik nogal snel. Toen zei ik tegen mezelf dat ik het positiever moest gaan benaderen, en het ging lopen. Het was mijn mindset die de partij omdraaide.

Volgende week speelt zowel Te Velde als Van der Zalm de Masters in Nieuw-Vennep. ,,Ik heb er zin in’’, zei Te Velde. ,,Ik ga er gewoon mijn beste spel spelen en dan zien we het wel.’’

Het organiseren van deze editie van het Open bij OLTC was geen gemakkelijke klus geweest, vertelde Dick de Groot, voorzitter van zowel de toernooicommissie als de vereniging.

,,Door de vele regenval was het een enorm gedoe dit jaar’’, zei De Groot op de wel droge finaledag.

,,We hebben veel bij Dekker moeten laten verspelen, en moesten ook verkorte sets en super tiebreaks spelen. We hebben 650 deelnemers, dus dat was een beetje stressen. Vorig jaar was het 25 graden, nu de hele week regen. Maar we hebben het gered.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.