Vogels ontvluchten volière Plantsoen na vandalisme

Binnert Jan Glastra
Leiden

Onverlaten zijn over de volière in het Plantsoen gelopen en daarbij een gat in het gaasdak gemaakt. De schade werd snel hersteld, maar niet voordat veel zebravinken en houtduiven het vrije luchtruim kozen.

De Kinderboerderij Merenwijk, die de volière in beheer heeft, kan niet lachen om het ’grapje’ van woensdagavond. De kinderboerderij roept de dader(s) op zich te melden en mee te helpen om vogeltjes te vangen. Op haar facebookpagina schrijft zij te vrezen voor de ontsnapte vogels. De dierverzorgers vrezen dat vooral de zebravinken ten prooi zullen vallen aan de katten die zich in de nabijheid van de volière ophouden.

Vooralsnog gaat dat niet voor alle vinken op. Wie in het Plantsoen gaat kijken, ziet dat in ieder geval eentje weer tracht binnen te komen. Ook voordat het gaas gerepareerd werd, constateerde de politie al, ingeschakeld om mee te helpen vogels te vangen, dat een van de vogels zelf besloot terug te keren.

Op internet krijgt de kinderboerderij veel steun van tientallen mensen en aanbiedingen om mee te helpen. De vernielers zijn wat hen betreft vogelvrij. ,,Ik wens die daders eeuwige jeuk met korte armpiesssss!!!’’, is bijvoorbeeld een reactie. Een ander maakt er bovendien melding van dat niet alleen de volière schade opliep: ,, Ook het hart van wilgentenen met zwanenveren is losgemaakt en naar de waterkant gegooid.’’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.