Verkeerschaos rond Keukenhof

De wegen stonden overvol, maar op de parkeerterreinen van de Keukenhof was nog wel plek.
© ANP
Lisse

De combinatie van een mooie zondag en een lang weekeinde in de ons omringende landen heeft zondag tot een verkeersinfarct geleid op de wegen naar de Keukenhof.

Al om 11.00 uur stond het muurvast op de regionale wegen N207 en N208. Op verzoek van de directie van de Keukenhof besloot de Verkeersdienst om reizigers op de snelweg al voor de drukte te waarschuwen. Op de matrixborden boven de snelwegen werd een bezoek aan het park afgeraden. Wie al vast stond op de toeleidingswegen, had ruim een uur nodig tot de kassa’s te komen. Op de parkeerplaatsen was wel voldoende ruimte. Op het hoogtepunt van de dag waren er meer dan 40.000 mensen in het park. Volgens een ooggetuige was het daarmee wel ’loeidruk, maar je kon er nog bewegen’.

Volgens directeur Bart Siemerink speelde vooral mee dat Duitsers, Belgen en Fransen een lang weekeinde hebben in verband met 1 mei. ,,Ook in Amsterdam is het nu vol.’’ Deze toeristen komen allemaal met de auto. Siemerink roept de provincies Noord- en Zuid-Holland op om werk te maken van beter ov in de Duin- en Bollenstreek.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.