'Nog nooit de overkant gehaald'

'Nog nooit de overkant gehaald'. Foto: Oranjecomité Leimuiden

'Nog nooit de overkant gehaald'. Foto: Oranjecomité Leimuiden

Redacteur Rijn en Veen
Leimuiden

Maanden denken sommige deelnemers aan het Sprietlopen in Leimuiden na over hun kostuum. Dat gebeurt komende zaterdag over de Drecht.

,,Ik doe al mee sinds 2005, maar nog nooit heb ik de overkant gehaald'', zegt hovenier Koos Waasdorp. ,,Ik ga ieder jaar voor de beste act. Vorig jaar ging ik als oranje leeuw. Hoe ik zaterdag verschijn, is nog geheim.’’ Het is een oude traditie in Leimuiden. Over de Drecht ligt een lange, houten paal. Deelnemers die droog overkomen gaan naar de volgende ronde. ,,Mensen komen ervoor uit Limburg en Het Gooi’’, zegt organisator Marcel van Bruggen trots.

Het Sprietlopen is onderdeel van de jaarlijkse Feestweek. Morgenavond heeft de polderrace plaats, maandag is voor senioren een sloepentocht georganiseerd en de week wordt zaterdag afgesloten met een wedstrijd tobbetjesteken. De kermis is dit jaar groter: het parkeerterrein achter het Dorpsplein wordt erbij getrokken.

,,Het aantal bezoekers loopt al jaren terug’’, verklaart Ron Kouwenberg van het Oranje Comité. ,,Dit jaar hebben we meer ruimte voor spectaculaire attracties. Daarmee hopen we bezoekers uit de hele regio te trekken.’’ het hele programma is te vinden op www.ocleimuiden.nl.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.