Minder inbraken in Kaag en Braassem

Redacteur Rijn en Veen
kaag en braassem

Hoewel het aantal woning- en auto-inbraken gevoelsmatig is gestegen ten opzichte van voorgaande jaren, tonen politiecijfers het tegendeel. In de maanden januari tot juli van dit jaar is in Kaag en Braassem 52 keer minder ingebroken dan in dezelfde periode vorig jaar.

In de eerste helft van 2013 is 34 keer ingebroken in een woning, terwijl dat in de eerste helft van vorig jaar 55 keer gebeurde. Waar vorig jaar 79 auto’s werden opengebroken, is dat dit jaar 55 keer voorgevallen. In winkels en bedrijven werd vorig jaar zestien keer ingebroken, dit jaar negen keer.

De cijfers zijn het antwoord op vragen van forumlid Kelly Straver van Samen voor Kaag en Braassem (SvKB), die wilde weten welke maatregelen de gemeente neemt om de regio veiliger te maken. ,,Het wordt nu weer snel donker en inbraken gaan weer toenemen’’, aldus Straver.

De ’rooskleurige’ inbraakcijfers verrassen SvKB. ,,Er hebben de laatste maanden nogal wat inbraakgevallen en pogingen tot inbraak in deze regio plaatsgehad. Ook heerst het gevoel dat het aantal auto-inbraken flink is toegenomen’’, aldus Straver.

Veel dorpskernen hebben vanwege hun ligging nog altijd veel te maken met dieven ’van buiten’, die makkelijk en snel ontkomen via onder meer rijksweg A4. Net als vorig jaar houdt de politie daarom ook dit jaar extra controles bij afrit 6, ter hoogte van Hoogmade

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.