Boekje over Romeinse forten in Zuid-Holland

Ruud Sep
Zwammerdam

Waar in de regio stonden 2000 jaar geleden Romeinse forten? Hoe zagen ze eruit en hoe leefden de Romeinse soldaten die in de forten verbleven?

In de gids ’Romeinse forten in Zuid-Holland’ die aanstaande zaterdag in Zwammerdam wordt gepresenteerd, worden alle vragen beantwoord over de zeven Romeinse forten die ooit in de provincie stonden. In het boekje zijn reconstructies opgenomen van de oude verdedigingswerken. Door middel van transparante layovers kan de oude situatie heel precies worden vergeleken met de huidige.

In de Romeinse tijd stonden er onder andere verdedigingswerken in Katwijk, Valkenburg, Leiden, Alphen en Zwammerdam. Van de ooit imposante bouwwerken is niets meer te zien, maar dankzij archeologisch onderzoek, opgravingen en overleveringen is wel bekend hoe de forten er uit hebben gezien.

Het boekje ’Romeinse forten in Zuid-Holland’ is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de gemeenten Leiden, Alphen aan den Rijn en Katwijk.

Themaweek

Van 28 april tot en met 6 mei 2018 vindt de vijfde editie van de Nationale Romeinenweek plaats, met tal van activiteiten in de regio.

Leiden, Alphen aan den Rijn, Valkenburg en Woerden zijn enkele plaatsen in de regio die speciale activiteiten organiseren. Deze plaatsen liggen langs de Limes, de noordelijke grens van het Romeinse rijk in Europa.

Voor meer informatie over activiteiten in de Romeinse week, zie de website www.romeinen.nu.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.