Duiventil

TOP/Quoratio heeft het restant van de gestaakte wedstrijd tegen AW.DTV dinsdagavond moeiteloos tot een ruime zege volbracht: 17-32.

De wedstrijd in de Korfbal League werd in Amsterdam op 24 februari bij een 8-21 gestaakt nadat de grensrechter op de grond viel en daar roerloos bleef liggen. De scheidsrechter was even daarvoor tegen grensrechter Henri Holland gebotst, die er een hersenschudding en een gebroken jukbeen aan overhield. TOP staat tweede in de Korfbal League, op twee punten van landskampioen PKC. Beide ploegen hebben zich reeds geplaatst voor de play-offs.

Bob de Jong en Margot Boer nemen komend weekeinde tijdens de afsluitende wereldbekerwedstrijden in Thialf afscheid van het Nederlandse schaatspubliek. De dertigers uit Leimuiden en Woubrugge beëindigen hun carrière. Kaarten zijn nog te koop via de website www.schaatsen.nl/tickets

Jim van der Krogt stapt na dit seizoen over van Voorschoten ’97 naar Noordwijk. De Leidenaar staat bekend als creatieve middenvelder en speelde in de jeugd voor Quick Boys. Noordwijk haalde daarnaast Teerd Westdijk van HBS.

Na vorige week de overwinning te hebben binnen gehaald in Rijckevorsel, blijft Swift-renner Bas van Belle (Zoetermeer) in België goed presteren. Nu behaalde hij een tweede plaats in Lierde.

Niels Boelee (Leiden) werd vierde in de Omloop van Schijndel.

Esther Kortekaas (Voorhout) behaalde in ‘s-Gravenzande haar eerste overwinning op het strand, na al enkele podiumplaatsen te hebben behaald.

Jermaine Post (Oegstgeest) reed een knappe Strade Bianchi in Italië. Na twee lekke banden kwam zij als 49ste over de eindstreep. Het volgende Italiaanse avontuur wordt de Trofeo Alfredo Binda.

Bas Ent (ex-Katwijk) verlaat aan het einde van dit seizoen DOVO. Hij stapt over naar NSC dat net als DOVO in de hoofdklasse A op zaterdag speelt.

Marciano Bruma (ex-Rijnsburgse Boys), broer van PSV’er Jeffrey, verruilt topklasser Excelsior Maassluis voor hoofdklasser XerxesDZB.

De Noordwijkse skiërs Martijn Smak en Daniel Vonk hebben de tweede plaats veroverd op de slalom bij de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen Skiën vrijdag in het Oostenrijkse Alpendorf-St. Johann. Smak (16) deed dat in de categorie tot en met 16 jaar, Vonk (13) in de categorie tot en met 14 jaar.

Op zaterdag 19 maart organiseert voetbalvereniging Altior haar tweejaarlijkse goederenveiling. Er zijn al meer dan 100 kavels die onder de veilinghamer komen.

De avond wordt gehouden in de Altiorkantine. De zaal is open vanaf 19.15. De eerste kavel komt om 19.45 onder de hamer. De avond wordt muzikaal opgeluisterd door een optreden van het uit ruim 40 leden bestaande popkoor Hapiness.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.