Leidenaar winnaar van orgelconcours

Geerten van de Wetering.

Theo de With
Haarlem/Leiden

Geerten van de Wetering uit Leiden heeft afgelopen weekend het Internationaal Orgel Improvisatieconcours in Haarlem gewonnen. Voor hem was het de eerste keer dat hij aan dit befaamde concours deelnam. De Leidenaar ging er ook met de publieksprijs vandoor.

Het concours begon met acht deelnemers uit Nederland, Duitsland, Italië, Zwitserland en Roemenië. Zeven van hen waren via voorrondes geselecteerd. De achtste kandidaat verwierf zijn plek door een improvisatiewedstrijd te winnen.

Zij speelden maandag en woensdag in de St.Bavokerk en de Philharmonie in Haarlem. Een jury koos uit het deelnemersveld drie finalisten: een Duitser, een Italiaan en de Nederlander Van de Wetering.

Hun eerste opdracht was afgelopen weekend om een vrije improvisatie te spelen met de Chinese shengspeler Wu Wei. Voor de tweede improvisatie moesten ze aan de slag met een compositie van Jan Vriend.

Geerten van de Wetering kwam als jury- en publiekswinnaar uit de bus. Hij ging naar huis met een geldprijs van 7500 euro. De publieksprijs bedraagt 1000 euro, beschikbaar gesteld door Flentrop Orgelbouw.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.