Mark Schenning nieuwe trainer VVSB

Mark Schenning.© Foto Orange Pictures

Hielke Biemond
Noordwijkerhout

Nog voor de hervatting van de voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft VVSB een opvolger gevonden voor de onverwacht vertrokken Wilfred van Leeuwen. Mark Schenning is de nieuwe trainer van de tweededivisionist.

De voormalig profvoetballer behoorde niet tot de vele sollicitanten.

Hij werd telefonisch benaderd door bestuurslid Theo Nulkes, die vakantie vierde op Ibiza toen Van Leeuwen tekende bij FC Eindhoven.

Nulkes was onder de indruk geraakt van Schenning tijdens wedstrijden tegen UNA. Woensdag gingen ze om de tafel. ,,Bij dat gesprek had ik een goed gevoel’’, zegt de trainer. ,,En het bestuur ook.’’

Schengen tekent een contract voor een jaar, maar spreekt de intentie uit om een langere periode trainer te zijn in Noordwijkerhout. Net als bij UNA, waar hij vier seizoenen werkte, wil hij iets opbouwen.

,,VVSB is een echte vereniging, die zo hoog mogelijk wil spelen. UNA is dat ook, maar de financiële middelen waren daar iets minder dan bij VVSB.’’

De trainer blijft wonen in Tilburg, waar hij nog altijd wordt herinnerd aan zijn fraaie doelpunt in de Champions League namens Willem II tegen Sparta Praag in 1999.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.