’Vriendenfinale’ bij Coen Dekker toernooi

Garnik Murad in zijn eerste finale in de 3 categorie op het Coen Dekker toernooi. Foto Taco van der Eb.

Garnik Murad in zijn eerste finale in de 3 categorie op het Coen Dekker toernooi. Foto Taco van der Eb.

Hielke Biemond
Warmond

In de finale van de herenenkel 3 van het Coen Dekker toernooi stonden Garnik Murad en Jordie van der Meer gisteren tegenover elkaar. De twee kennen elkaar door en door en speelden bovendien dit seizoen samen competitie voor de Merenwijk. Voor Murad was het zijn eerste finale in de 3. Van der Meer kon het toernooi van Dekker voor de derde achtereenvolgende keer op zijn naam schrijven.

Ondanks het feit dat beide spelers zich volledig op elkaar konden instellen, hadden beide tennissers toch liever een andere opponent in de finale getroffen. ,,Natuurlijk heeft Jordie z’n spel geen geheimen meer voor me. Maar ik speel automatisch toch mijn eigen spel. Als ik hem dan weer een bal aangeef op zijn sterke backhand dan erger ik me daar juist meer aan, omdat ik al wist dat zijn backhand sterk was’’, legt Murad uit.

,,Ook is tegen een vreemde er meer geoorloofd om te winnen. Garnik is een vriend van me. Je vertrouwt elkaar dus en gaat niet moeilijk doen op de baan’’, vult Van der Meer hem aan.

Jaar of twaalf

Pas een keer eerder hadden de twee het tegen elkaar op moeten nemen. Die wedstrijd eindigde in een afgetekende overwinning voor Van der Meer. ,,We waren toen een jaar of twaalf. Ik had toen heel weinig te vertellen. Ik geloof dat het 6-1 en 6-2 was’’, lachte Murad.

Na dat potje verloren de twee elkaar eigenlijk een beetje uit het oog, maar vonden elkaar vorig jaar weer bij de Merenwijk. Voor beiden bleek de overgang naar de Merenwijk een gouden keuze. Samen met Jeff Toth en Timo de Mooy vormden Murad en Van der Meer het eerste mannenteam dat uitkwam in de eerste klasse.

Clubgevoel

,,We zijn echt terecht gekomen in een soort warm nest. Bij deze club heb je echt een clubgevoel. Iedereen komt een praatje met je maken en bij je kijken als je een belangrijke partij speelt’’, aldus Van der Meer.

,,Doordat we ook met het team samen trainen en na de competitie vaak blijven hangen en samen wel eens op stap gaan zijn we ook vrienden geworden’’, vult Murad nu Van der Meer aan.

Vrienden

Vriendschap of niet, de finale moest toch echt worden gespeeld. Want in een finale heb je geen vrienden. In de beginfase maakte Van der Meer relatief veel fouten, waardoor Murad de eerste set naar zich toe leek te trekken. Van der Meer herpakte zich echter en met een paar uitstekende punten en zo won hij alsnog de eerste set: 6-4.

In de tweede set vocht Murad voor wat hij waard was en dat betaalde zich ook uit. Vrij gemakkelijk werd de stand gelijk getrokken: 6-3

In de beslissende set kon Murad geen vuist meer maken. De drie sets die hij eerder die dag nodig had om de halve finale te winnen, waren hem in de benen gaan zitten. Van der Meer maakte zo een onvervalste hattrick als het gaat om titels bij Dekker. ,,De vorige twee keer ging het wel makkelijker, deze finale had ik het veruit het lastigst’’, zei Van der Meer met een knipoog.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.