Huizen Hof van Holland in de verkoop

Artist impression van de gevel van het vernieuwde Hof van Holland. Publiciteitsfoto

Artist impression van de gevel van het vernieuwde Hof van Holland. Publiciteitsfoto

Peter van der Hulst
Noordwijk

De hotelkamers waren veranderd in een bende en de oude grandeur van het voormalige restaurant was verdwenen. Maar binnenkort krijgt het al jaren leegstaande Hof van Holland zijn status terug. Dit weekeinde begint de verkoop van de twintig woningen die achter de voormalige herberg aan de Voorstraat komen. Boven de horecaruimte op de begane grond komen daarnaast nog eens twee luxe appartementen.

Tijdens de jaarlijkse tuinenmarkt wordt het starsein voor de verkoop gegeven. Op de veranda van het Hof van Holland wordt zaterdag en zondag een presentatie gegeven van het project. Bezoekers kunnen dan een flyer meenemen. Gelijktijdig kunnen geïnteresseerden zich ook melden bij Bonnike Makelaardij, die de verkoop begeleidt. De prijzen zijn nog niet definitief vastgesteld, maar de tien starterswoningen variëren in prijs van zo’n 92.500 euro voor een studio tot 150.000 euro voor een appartement. De twee hofwoningen en zes herenhuizen gaan zo’n 265.000 tot 525.000 euro kosten en de twee luxe appartementen krijgen een prijskaartje van ongeveer 850.000 tot 875.000 euro.

Bezwaren

Tegen het bouwplan dat wordt gekenmerkt door de vorming van enkele hofjes tussen Voorstraat en Offemweg zijn enkele bezwaren ingediend. De gemeente handelt die af. Leiden de bezwaren niet tot vertraging dan kan in oktober met de (ver)bouw worden begonnen. Dan moet wel zeventig procent van de huizen zijn verkocht. De geplande oplevering is een jaar later. Nog voor de zomer hopen de vier initiatiefnemers van het plan - Leon van Reisen, William Kraan, Nico van Hese en Jaco van Halen - een exploitant van het grand-café te presenteren.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.