Noordwijkse begint website Goedmarkt

Redactie Leidsch Dagblad
Noordwijk

Waarom hebben wij dat niet bedacht? Het Oranje Fonds kon Viviane van den Bichelaer geen mooier compliment geven. De Noordwijkse heeft de website Goedmarkt opgezet, waarop door bedrijven geschonken producten en diensten tegen marktconforme prijzen worden verkocht. Iedereen kan deze kopen, het bedrag gaat direct naar goede doelen.

Nederland kent veel goede doelen die zich inzetten voor de kwetsbaren in de samenleving of groene projecten. Door gebrek aan giften wordt het werk van de organisaties steeds moeilijker. Bedrijven in het midden- en kleinbedrijf - het kompas waar de Nederlandse economie op vaart - willen zich graag inzetten voor de samenleving. Onderzoek heeft dat aangetoond, maar de ondernemingen zijn terughoudend met het geven van geld. Zeker in tijden van crisis.

,,Wel willen zij graag producten of diensten in natura doneren. De meeste goede doelen kunnen helaas maar weinig doen met donaties 'in natura'. Om hun werk goed te kunnen doen, hebben ze simpelweg geld nodig. Vanuit deze gedachte is Goedmarkt ontstaan'', aldus Van den Bichelaer. Het mes snijdt volgens haar aan twee kanten. De goede doelen zijn geholpen, terwijl de ondernemer aan zijn afnemer een nieuwe klant kan overhouden. ,,Mijn ideaalbeeld is dat mensen met hun hart gaan schenken of kopen.'' Goedmarkt werkt samen met het Oranje Fonds en Natuurmonumenten.

www.goedmarkt.nl

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.