Leiden strikter met baanhulp door geldnood

leiden

De gemeente Leiden schrapt vrijwel alle dure projecten om Leidenaars met een uitkering weer aan het werk of naar school te krijgen. Dat soort hulp moet flink goedkoper en effectiever als de gemeente het wil blijven doen met het geld dat zij ervoor krijgt van de rijksoverheid.

Het hele Leidse werkbeleid gaat op de schop. Twee maanden geleden bleek dat Leiden niet meer uit de kosten komt, met name als gevolg van bezuinigingen van het rijk. De komende vier jaar loopt het beschikbare budget terug van 21 naar 11 miljoen euro. Tegelijkertijd verwacht de gemeente een toename van het aantal uitkeringsaanvragen. Om uit te komen, wil het stadsbestuur nu de projecten schrappen die meer kosten dan het verstrekken van een uitkering. Van de overgebleven mogelijkheden moet de effectiviteit omhoog: meer mensen moeten weer aan het werk komen of een opleiding gaan volgen.

De gemeentelijke voornemens zijn vastgelegd in een participatienota die tot en met 27 december ter inzage ligt. In die periode kunnen Leidenaars hun mening erover kenbaar maken.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.