Cricketers Ajax promoveren

Dennis Brouwer van Ajax was zondag tegen VRA goed voor twee wickets.

Dennis Brouwer van Ajax was zondag tegen VRA goed voor twee wickets.© Foto Taco van der Eb

Pieter van der Vliet
Leiden

Twee wedstrijden voor het einde van de competitie is de lang gekoesterde wenst van promotie uitgekomen. Dankzij een fraaie overwinning op de reserves van VRA zijn de cricketers van Ajax gepromoveerd naar de eerste klasse. De zege voor eigen publiek kwam tot stand na 31 overs met 203 runs tegen 202 all out.

Opluchting en vreugde vochten om voorrang na afloop van de winstpartij. Favoriet zijn is één ding, die rol waarmaken een tweede. Maar als de winst er dan is, is de vreugde groot. ,,Ja natuurlijk ben ik blij”, zei captain Muzamal Iqbal na afloop.

,,Ik ben vooral blij voor het team dat als eenheid heeft gespeeld. We kunnen terugkijken op een geslaagd seizoen met slechts één smetje, het verlies bij Rood en Wit. Dat was niet nodig, maar gebeurde toch. Maar je ziet dat we dit seizoen al een goed team hebben. Zowel aan bat als in het veld hebben we mooie dingen laten zien en dat is wat ik wil meenemen naar volgend seizoen’’, zei Iqbal. ,,Spelen in de eerste klasse is anders, want we spelen dan 50 overs en de tegenstanders hebben allemaal minstens vijf spelers die bovengemiddeld spelen. Dat moet bij ons hechter worden en daarom wil ik ook in de laatste twee wedstrijden dat gevoel meenemen. Dat kan ons alleen maar helpen.’’

En terwijl captain Iqbal al met volgend seizoen bezig was, spoedden de spelers zich naar het clubhuis om samen met de supporters een klein feestje te bouwen.

In de wedstrijd tegen VRA was het zaak om het aantal runs zo laag mogelijk te houden. Dus was het aan de bowlers om alles uit de kast te halen. Tot halverwege de eerste helft ging dat goed. De tegenstander stond na 30 overs op een totaal van 128 runs en er leek niets aan de hand. Toch werd het in de resterende tien overs nog lastig toen VRA de bal ging raken. Uiteindelijk leverde dat de gasten 202 runs op.

Na de lunch was het de beurt aan de thuisploeg om te batten. Ajax opende met Sunil Lamba samen met Jenna Kanagasabapathy tussen de wickets en die maakten het de tegenstander erg lastig. De goede vorm van de laatste weken gaf beide batsmen de gelegenheid om Ajax snel in het juiste spoor te zetten.

Toen na 20 overs de teller op 115 runs stond leek het of dat VRA de bui al zag hangen. Moshin Khan verving Lamba en Khan had er veel zin in. Met spectaculaire zessen wist hij het publiek op de banken te krijgen. Hij strandde echter wel op 44 runs.

In de slotfase was het aan Thomas Milde en Greg Connor om de winst in de eigen ploeg te houden. Met slim spel en goede afspraken wisten beide het totaal van 203 runs te bereiken, goed voor de overwinning en dus de promotie naar de Eerste klasse.

,,Dit is prachtig”, zei ook Milde na afloop. ,,Je weet dat het er in zit en je weet ook dat je het hele seizoen solide hebt gespeeld, dat er geen gekke dingen zijn gebeurd en dat er een goede balans in het team zat. Dat is de basis geweest voor deze promotie. We hebben als team gespeeld”.

Ajax bowlers: Khan 2/28/8, D. Brouwer 2/31/3, J. Kooistra 2/23/4.

Ajax aan bat: Lamba 47, Khan 44, Kanagasabapaty 38, Milde 36 n.o., Connor 13 n.o.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.