Regenboogteam traint voor beter resultaat

Redacteur Rijn en Veen
Oude Wetering

Elke avond is stuurman Arthur Diephuis dezer dagen op de Oude Wetering te vinden. Hij, zijn voordekker Ellert Janssen en zijn middenman Sandro Gordijn, traint voor het Nationaal Regenboog Evenement.

Het Nationaal Regenboog Evenement begint, net zoals vorig jaar, in Leiden. Op dinsdagavond 3 juli arriveren de vijftien zeilboten in de Haven. Commissaris van de Koningin Jan Franssen verricht in restaurant De Poort in de Zijlpoort de officiële opening. De volgende vijf dagen zijn er dagelijks wedstrijden op de Kagerplassen, het Braassemermeer, de Westeinderplassen en de Vinkeveenseplassen. De finale is zondag 8 juli op de Nieuwkoopse plassen.

Vooral vanaf het water zijn de wedstrijden een spectaculair gezicht, al kunnen de sloepen van passanten de zeilteams lelijk in het vaarwater zitten. ,,Reken maar dat we dan met harde woorden duidelijk maken dat ze moeten wegwezen’’, zegt Diephuis. ,,Het hoort erbij.’’

Het driemanschap, dat uitkomt voor Kaag en Braassem, is erop gebrand om een betere klassering te halen dan twaalf maanden geleden. ,,Vorig jaar werden we twaalfde in een veld van vijftien’’, zegt Diephuis. De andere deelnemer uit Kaag en Braassem, de Regenboog ’Woubrugge’ onder leiding van Bouw van Wijk, die in 2011 als laatste eindigde, is er dit jaar niet bij.

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.