Ter Leede verliest het hoofd en de kop

Welmoed de Lang
Vrouwenvoetbal

Ter Leede had een flinke offday tegen angstgegner Wartburgia en verloor na een vooral dramatische eerste helft met 2-1.

,,Meestal heb ik wat dingen om in de rust aan te geven. Nu had ik geen idee waar ik beginnen moest, zo veel ging er fout”, aldus trainer Judith Kuipers, die meer dan een decennium actief was bij de Amsterdamsen en er nu nog in een lager elftal speelt. ,,Gelukkig was de tweede helft beter. In de eerste helft stonden we alleen te dromen.”

Voor de Sassenheimsen, die met het verlies de koppositie verloren, kon Jill Wilmot de achterstand nog wel tot 2-1 terugbrengen. De ploeg leek bij de andere talloze kansen echter een waas voor de ogen te krijgen. Schoten of kopballen, soms van een paar meter van het doel, waren veelal veel te slap en te onnauwkeurig.

Ook RCL is weer koploper af na het matige 1-1 gelijkspel tegen middenmoter Sporting ’70. ,,Ik vond Sporting ’70 een verrassend ploegje. Ze kwamen er snel uit. Maar ons positiespel was slecht. We werkten er hard genoeg voor, maar het kwam er niet uit”, zei trainer Janet Griffioen.

Samantha Stojanovic mikte na het terugleggen uit een scrimmage na een uur nog wel raak, maar enkele minuten daarna werd de voorsprong alweer prijs gegeven. Een Utrechtse schreeuwde het uit van de pijn na wat leek een overtreding, waarna Racing verschrikt bleef staan. De thuisploeg voetbalde echter door: 1-1. Stojanovic moest vervolgens nog met rood van het veld.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.