’Foute brug’ in Tuin van Noord blijft gewoon liggen

Loman Leefmans
Leiden

Het was inderdaad niet de bedoeling dat er een bruggetje werd aangelegd tussen het Joop Vervoornpad en het complex van voetbalclub Roodenburg. Het stadsbestuur bevestigt deze ongelukkige planningsfout.

Maar nu de brug er toch ligt, mag hij blijven liggen. En op de plek waar hij eigenlijk was voorbestemd, tussen het terrein van korfbalclub Pernix en het Noorderpark, komt een nieuw exemplaar, voor 13.000 euro.

De betrokken aannemer begon twee weken geleden vol goede moed met de fundering en de aanleg van de houten brug. Een oplettende toezichthouder van volkstuinvereniging Ons Buiten, die daarnaast ligt, vertelde de werklui dat er op de bewuste plek bij de Tuin van Noord helemaal geen brug stond ingetekend. Hoe kon dat? Dat vroeg ook de Leidse SP-fractie zich vervolgens af.

Het antwoord van het stadsbestuur is simpel: ’Bij de opdrachtverstrekking vanuit de gemeente aan de aannemer is per ongeluk de verkeerde tekening verstrekt. De fout ligt dus bij de gemeente. Uiteraard betreuren wij deze fout en nemen wij maatregelen om een fout als deze in de toekomst te voorkomen.’

Toch wordt de ’verkeerde brug’ niet weggehaald. Hij vormt een ’prima onderdeel’ van het voormalige Noorderpark waar een sport- en speltuin wordt aangelegd. ’Door de komst van de brug ontstaat een extra rondje dat kan worden gebruikt door hardlopers.’ Binnen enkele weken komt er op eigenlijke plek een nieuwe brug.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.