Eerste winst voor UVS, GHC hard onderuit

Hielke Biemond
Tweede klasse

GHC verloor ook de tweede thuiswedstrijd van het seizoen. SVC ’08 was met 0-4 te sterk. Assistent-trainer Kees van Tongeren sprak ondanks de ruime nederlaag van een matige tegenstander, maar stipte tevens aan wat er bij zijn ploeg mis ging. ,,Het stokte telkens als we voorin kwamen. Vervolgens gaven we twee goals weg en daarmee hielpen we hen op het paard.”

UVS speelde niet denderend, maar de eerste zege was er niet minder welkom om. SC Monster werd op eigen terrein met 1-2 verslagen. De thuisploeg was voor de pauze beter, maar moest tot na de rust wachten voor een beloning. Een strafschop werd tot doelpunt gepromoveerd. Doelman Danny de Groot had zijn ploeg bij diverse momenten al in de race gehouden. Binnen een ommezwaai herstelde UVS de schade om vervolgens in het slotstuk relatief eenvoudig overeind te blijven. Thomas van Rest en Rico Westdorp lieten de blauwwitte harten harder kloppen.

RCL zal terug moeten naar Maassluis om een 0-3 voorsprong te verdedigen tegen VDL. Vijf minuten voor rust liep de scheidsrechter een blessure op en een vervanger bleek onvindbaar. De Leiderdorpers zaten ondertussen op rozen door drie doelpunten van spits Thom Wijnalda.

Het Ter Aarse TAVV zag twee minuten voor het einde een gelijkspel in rook op gaan bij HVC ’10 (2-1). ,,Soms win je wat in de slotfase en soms krijg je een tik op de neus vlak voor tijd. Een gelijkspel was wel meer de verhouding geweest”, meende Niels Slottje. De ploeg uit Hoek van Holland opende de score al snel, waarna Yassine el Mariami de ploegen kort voor de pauze in balans bracht. Een zondagsschot werd TAVV vervolgens fataal.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.