De Schuit positiever over ’Jeugd op Koers 2.1’

Alieke Hoogenboom
Katwijk

Na een gesprek met de Katwijkse wethouder Jacco Knape is Huib-Jan Slings, voorzitter van jongerencentrum JVC De Schuit, positiever over de plannen voor het jongerenwerk in de vernieuwde nota ’Jeugd op Koers 2.1’.

Vorige week uitte hij tijdens een informatieve sessie op het gemeentehuis zijn zorgen over het plan dat volgens hem op veel punten nog onduidelijk is. ,,Ik wil dat we met elkaar door het plan lopen’’, zei hij tegen Knape. ,,Ik vind dat niet meer dan logisch als je een speler bent die het beleid moet uitvoeren.’’

Zo is er nu gesproken over de pilot ’sociaal beheer’ die De Schuit dit jaar gaat uitvoeren. Het Welzijnskwartier gaat het pand beheren en neemt ook het project op zich. De twee partijen moeten nog wel een overeenkomst sluiten. Slings is blij dat de organisatie Kattuk.nl ook in het gebouw komt. Dat zorgt doordeweeks voor reuring en daar heeft De Schuit profijt van. Wel maakt hij zich zorgen over op welke jongeren de focus komt te liggen. Hij hoopt dat er niet alleen aandacht is voor jongeren met ’problemen’, maar ook voor de grotere groep met wie het goed gaat.

Donderdag staat het onderwerp opnieuw op de agenda van de raad.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.