Leidse regiokampioenschappen worden hockeytraditie

Hielke Biemond
Leiderdorp

Nu de eerste editie van de Leidse regiokampioenschappen een vervolg krijgt, durft organisator Jaïr Levie voorzichtig van een nieuwe hockeytraditie te spreken. Zondag nemen de hoogste mannen- en vrouwenteams van Alecto, LOHC, Forescate en Roomburg het in Leiderdorp tegen elkaar op in een vriendschappelijke strijd om de eer.

De grootste verandering ten opzichte van vorig jaar is het tijdstip: niet direct na afloop van het seizoen, maar juist in de voorbereiding. Dat gebeurt op verzoek van de deelnemers, die verder dolenthousiast waren na de eerste editie.

Levie, coach van de vrouwen van Alecto, verwacht daardoor leukere wedstrijden. Terwijl de eerste keer veel spelers en speelsters snakten naar de zomerstop, zijn zij nu heel gretig om hun plek in het nieuwe team veilig te stellen. Voor het vrouwenteam van Roomburg was het tijdstip vorig jaar reden om af te zeggen, na een zwaar seizoen. Ditmaal zijn alle acht de teams present op de regiokampioenschappen.

Levie sprak na de eerste Leidse regiokampioenschappen de wens uit dat dit jaar een andere club de organisatie op zich zou nemen, om het prestigieuze oefentoernooi nog meer te laten leven. Daar is het niet van gekomen. Al snel besloot de geestelijk vader de organisatie in eigen hand te houden, om tijdig een datum te kunnen prikken.

De mannen van LOHC en de vrouwen van Alecto zijn zondag de titelverdedigers op sportpark De Bloemerd. De eerste wedstrijden zijn om 10.30 uur, de finales beginnen rond 17.30 uur. Gastheer Alecto zorgt voor een feestelijke omlijsting.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.