Plan citymarketing Alphen nog steeds ’te vaag’

Erna Straatsma
Alphen aan den Rijn

De plannen voor ’citymarketing’ zijn volgens veel fracties in de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn nog steeds ’te vaag’. Wethouder Gerard van As (Nieuw Elan) kreeg donderdagavond voor de tweede keer te horen dat hij zijn huiswerk over moet doen.

Alleen van As’ eigen partij en de SGP waren tijdens een raadscommissie positief over het ’plan van aanpak’ van de wethouder, dat op 22 juni ook al een keer ter sprake kwam.

Alle overige partijen waren, net als in juni, echter nog steeds ontevreden over het plan om het ’imago en de naamsbekendheid van Alphen te vergroten’ en de ’waardering van de inwoners’ te vergroten.

Van As wil hier 125.000 euro voor uittrekken; dat bedrag mag Alphen Marketing uitgeven aan eigen plannen.

Vaag

De politieke partijen willen wel aan de slag met ’citymarketing, maar willen dat de wethouder duidelijke doelstellingen formuleert.

„Ik heb de doelstellingen helemaal niet in het plan van aanpak kunnen vinden”, aldus CDA-raadslid Helma van der Louw. „Ik vind het een heel vaag voorstel.”

Ook ontbeert het plan van aanpak ideeën om de effecten van citymarketing te meten. D66-raadslid Pieter Jan Morssink: „Het voorstel komt te vroeg, is een beetje afgeraffeld.”

In juni werd ook al het idee om de voormalige PTT-toren te verlichten, bij wijze van citymarketing, onderuit gehaald. En dat gebeurde donderdag weer. „Geldverkwisting”, aldus SP-commissielid Iris van de Kolk. „Nou ne sommes pas Paris, wij zijn geen Parijs.”

Lachwekkend

Ook Rijn Gouwe Lokaal vindt plan lachwekkend. „Alphen is en blijft een dorp en dat is goed”, zei Jan de Groot. „Lichtvervuiling kan echt niet.”

Wethouder Van As leek reageerde gepikeerd en leek niet bereid iets aan zijn plan te veranderen. „we willen nu aan de slag. Ik weet niet wat u nog meer van mij wilt horen. Ik ben bestuurder, geen citymarketeer.”

Maar de fracties hielden voet bij stuk, waarna Van As bij draaide. Hij neemt tot december de tijd om zijn plannen verder uit te werken en presenteert zijn plan van aanpak dan voor de derde keer aan de politiek.

Meer nieuws uit LD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.