Wethouder De Wit stapt op

© Hielco Kuipers

Loman Leefmans
Leiden

De Leidse D66-wethouder Frank de Wit verlaat de Leidse politiek. Hij wordt voorzitter van het college van bestuur van het Scala College in Alphen aan den Rijn.

In een door de gemeente uitgegeven bericht meldt  De Wit: 'Ik vond het eervol en betekenisvol om zes jaar als wethouder in Leiden te mogen werken en ook als formateur mijn bijdrage te leveren aan dit college. Met elkaar hebben we in deze periode enorm veel besluiten genomen die ten goede komen aan de stad. Dat hebben we gedaan in een open bestuurscultuur waarin we met onze partners samenwerken aan een sterke stad. De keuze voor een andere baan geeft me een dubbel gevoel. Ik kijk ernaar uit om mijn onderwijservaring in te zetten als bestuursvoorzitter van het Scala College en ik kijk terug op een bijzondere periode in mijn loopbaan. Ik ben trots dat ik in deze periode onze geweldige stad Leiden mee mocht besturen. Het wethouderschap heb ik met veel gedrevenheid en hart voor de stad ingevuld. Ik bedank alle partners en inwoners enorm voor het vertrouwen en de samenwerking'.

Burgemeester Henri Lenferink vult aan: 'Het Leidse college van burgemeester en wethouders vormt een sterk team dat goede resultaten voor de stad heeft geboekt. Wethouder De Wit heeft hier een belangrijk aandeel in gehad en ik ervaar zijn vertrek dan ook als een verlies. Uiteraard is er begrip voor zijn keuze en wil ik hem veel succes toewensen met deze prachtige volgende stap.'

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.