Angst regeert bij Docos tegen TAVV, onzekerheid blijft aan

Hennie Kanbier
Leiden

Docos is na het doelpuntloze gelijkspel thuis tegen TAVV nog altijd niet veilig en dat betekent dat de eerder gestaakte wedstrijd tegen HVC’10 van volgende week zaterdag wel eens van cruciaal belang kan zijn voor definitief lijfsbehoud. De Ter Aarders vrezen al weken en moeten ernstig rekening houden met het spelen van p/d-duels, maar hebben ook nog steeds een sprankje hoop om de dans te ontspringen.

Beide ploegen hadden vooral de intentie om niet te verliezen in deze tweestrijd. Docos wilde hoe dan ook de buffer van vijf punten vasthouden, terwijl de ploeg van Niels Slottje niet voor de negende keer op rij met lege handen achter wilde blijven. De afzwaaiende collega’s kregen uiteindelijk dat puntje, maar de vraag bleef of dat nu gekoesterd moest worden of dat er juist reden was om de komende tijd met nog meer angstzweet tussen de billen tegemoet te treden.

De trainers claimden het recht op de zege, maar kregen die dus niet. ,,Qua resultaat schiet het niet op, maar ik ben tevreden over de uitvoering. TAVV kreeg de beste kansen, maar we scoren al tijden heel moeilijk. Dat blijft het verhaal van dit seizoen bij ons”, zo meende Slottje in de nastoot.

Van der Salm op zijn beurt was de mening toegedaan dat beide ploegen weinig hadden weggegeven en weinig hadden gecreëerd. ,,Toch hadden wij er drie moeten maken en zoveel kansen heb ik niet gezien van de tegenstander. Dus in die zin vind ik dat wij ons vandaag veilig hadden kunnen spelen.”

Zoals zo vaak keken de trainers vanuit hun eigen perspectief en er staat nergens geschreven dat dit niet mag. Met enige realiteitszin mocht de conclusie vooral luiden dat een punt voor beide ploegen wel welletjes was. De onderlinge verschillen waren immers miniem geweest en beide formaties konden hun niveau, toch al regelmatig getoond dit seizoen, absoluut niet aantikken.

Docos kreeg als eerste een kans met Simon Joubij, die het zijnet vond. Chris van Empel zag een inzet vijf minuten na de rust van de doellijn verwerkt worden en de spits kon een corner net niet tot doelpunt promoveren. In de extra tijd kreeg Lars de Ridder de grootste kans van dichtbij, maar doelman Edwin Pieterse lag in de weg en kreeg vervolgens hulp van de paal.

In de eerste helft vuurde Nick Straver namens TAVV in kansrijke positie over, bracht Tim Gonlag redding op de Leidse doellijn bij een actie van Stefan Rijsdam en kort na rust mikte dezelfde aanvaller van dichtbij in het zijnet.

De voorzichtigheid won het bovenal van de bravoure om er meer uit te halen. Het maakt dat TAVV waarschijnlijk drie overwinningen nodig heeft, uit even zoveel ontmoetingen, om misschien nog weg te kunnen komen van de nacompetitieplek. Docos zal alles op alles moeten zetten om HVC’10 (ploeg uit Hoek van Holland met tien man, tussenstand 1-1,HK) volgende week te kraken. Lukt dat niet dan wacht nog een loodzware maand mei om de klus te klaren. Het blijft al met al nog even zweten voor de nummers elf en twaalf van de ranglijst.

Docos-TAVV 0-0. Scheidsrechter: Van Kommer. Toeschouwers: 150.

Docos: Van Harmelen, Van Voorthuijzen, Maaskant, Gonlag, Knijnenburg, Joubij, Van Meegen, Goebel, Bouwmans (75.Slingerland), Van Empel, De Ridder.

TAVV: Pieterse, Van Wijk, Van der Pijl, Otto, Modderaar, Verwoerd, Slottje, El Mariami (85. Keijzer), Straver, De Bruijn, Rijsdam.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.