LZ 1886 laat van zich horen

Wim Siera
Waterpolo

De rollen zijn compleet omgedraaid in de derde klasse. Waar Alkemade vorig seizoen steevast hoge ogen gooide en tot het einde meestreed om de titel, kwam streekgenoot Sassenheim niet verder dan een bescheiden negende plaats.

De huidige competitie heeft na drie wedstrijden een heel ander aanzien. Sassenheim is nog steeds zonder puntverlies en daarmee de trotse lijstaanvoerder, terwijl de Veenders met een enkel punt en de elfde plaats een matige seizoenstart beleven.

Zaterdag bleef Sassenheim in het onderlinge duel ook al aan de goede kant van de score. De ploeg van trainer Jelmer Kosters won in De Wasbeek in Sassenheim ietwat gelukkig met 8-7. Voor Alkemade-aanvoerder Jack Geerlings waren de druiven zuur. ,,Een zeer onbevredigend resultaat. De scheidsrechters waren zeker in de slotfase niet op onze hand.’’

De thuisploeg sloeg toe in het laatste bedrijf van de streekderby. Na een aanvankelijk gelijk opgaande strijd (1-1, 4-3 en 5-5) begonnen de broertjes Eikelenboom zich nadrukkelijker met het spel te bemoeien en met succes. Martijn Nieuwenhout schoot uit een strafworp de beslissende treffer binnen. Sassenheim trainer Kosters rekent zich nog niet rijk. ,,Het gaat boven verwachting maar de zege op Alkemade hebben wel we wel aan doelman Joep Duynhoven te danken. Hij was een flinke sta in de weg.’’

Stefan Brug scoorde driemaal voor Alkemade.

Katwijk heeft de opgaande lijn wel te pakken. De tweedeklasser begon het seizoen nog met verlies tegen VZC maar is nu al weer twee wedstrijden ongeslagen. Zaterdag was de ploeg van trainer Bas Willemsen na een flitsende openingsfase in Aquamar in Katwijk met 13-11 te sterk voor AquaNovio ’94.

De thuisploeg leek aanvankelijk op een forse zege af te stevenen. Onder aanvoering van een weergaloos spelende Wim Van Beelen, hij draaide zich enkele malen op fraaie wijze vrij, walsten de aanvallers werkelijk over de arme Nijmegenaren heen. Aan het einde van de periode prijkte er een heerlijke 6-1 op het scorebord. Het hoge spelpeil kreeg echter geen vervolg. AquaNovio kroop steeds dichterbij om in de slotfase zelfs op 11-10 te komen. De tweede zege kon echter wel worden bijgeschreven. Rick van de Putte scoorde vijf maal. LZ 1886 deed eindelijk eens van zich spreken. De Leidenaars waren de competitie met twee nederlagen begonnen, maar sleepten zaterdag dan toch de eerste overwinning van het seizoen uit het vuur.

De tweedeklasser won in het 5 Meibad in Leiden met 13-10 van De Warande. De ploeg uit Oosterhout gaf zeker goed tegengas (2-1) maar moest het initiatief toch laten aan de Leidenaars. De 7-4 voorsprong halverwege bleef tot aan het einde toe gehandhaafd. Rory van Amsterdam was goed voor vijf treffers.

De vrouwen van Katwijk zijn na drie wedstrijden nog ongeslagen. De ploeg van trainer Alex Sieval versloeg zaterdag in Aquamar in Katwijk De Wiekslag met 9-5.

De tweedeklasser liet er ook zaterdag weer geen gras over groeien. De nummer twee van Katwijk Ester Nijgh was in topvorm en bezorgde de waterpolospeelsters uit Papendrecht handenvol werk.

Aan het einde van de eerste periode leek de zege door de impulsen van Nijgh al in de knip (5-2). De bezoekers stribbelden vervolgens nog wel tegen, maar de voorsprong liep allen nog maar op. Jeanine Kuyt scoorde drie keer.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.