Ruim 8000 krabbels voor heropening zaak Anass

Redacteur Leiden
Wassenaar

Al meer dan 8200 mensen ondertekenden in een paar weken tijd de petitie die ervoor pleit om de zaak rond Anass Aouragh te heropenen. Tekenen kan nog steeds: de petitie wordt waarschijnlijk op 3 april aangeboden aan de Tweede Kamer.

De organisatie houdt alvast op 6 februari, precies een jaar nadat de 13-jarige puber uit Wassenaar verdween, een demonstratie op het Plein voor de Tweede Kamer, zo bevestigt de gemeente Den Haag.

Hoeveel mensen er komen demonstreren, is nog niet duidelijk. Op facebook worden oproepen gedaan om massaal te komen. ,,Hoe drukker onze demonstratie, des te groter de kans dat de heropening een verplichting wordt’’, schrijft Ibrahim Koc. ,,Ieder, die achter de waarheid en gerechtigheid staat is uitgenodigd voor dit evenement.’’

Anass werd de nacht na zijn verdwijning levenloos gevonden in het bos naast Duinrell. De politie sloot de zaak vorig jaar af met de conclusie dat Anass zichzelf van het leven heeft beroofd.

Veel mensen, onder wie zijn familie, geloven dat niet. Farid, de halfbroer van Anass, zei onlangs nog in deze krant nog dat er veel ’onbeantwoorde vragen en onduidelijkheden zijn’.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.