Jesper Neuteboom stoort zich aan loze beloften bij FC Boshuizen

Hennie Kanbier
Leiden

Jesper Neuteboom (33) is met zijn broer Bart Jan het slot op de deur bij FC Boshuizen. De verdediger scoorde zondag in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen VOC weer eens met het hoofd. ,,We hadden veel ruimer kunnen winnen. We hebben op Lesley Kluivers na een fitte groep en leven al weken toe naar de wedstrijd tegen VELO. Daar kunnen we onszelf belonen voor een goed seizoen.”

Wanneer FC Boshuizen die wedstrijd wint, dan speelt het weer in de nacompetitie voor promotie. Vorig seizoen werd het daarin de voet dwars gezeten door SJC.

Op zich meent Neuteboom dat er toen een beter team stond, maar er zijn ook dit seizoen voldoende kwaliteiten aanwezig. ,,Veel spelers hebben zich goed ontwikkeld en eigenlijk zijn we niet weggeweest uit de kopgroep’’, zegt de gymleraar en teamleider van het Visser’t Hooft Lyceum in Leiden.

,,Het zegt ook wel wat dat we laatst de aanstaande kampioen Leonidas met 3-7 hebben verslagen. Wanneer we de nacompetitie halen, dan gaan we er vol voor. Of we wat in de hoofdklasse te zoeken hebben? Dat denk ik wel. Vorig seizoen deden we niet onder voor SJC en kijk waar ze staan. Niet dat we zo hoog in zouden zetten, maar als we de spelersgroep grotendeels bij elkaar zouden kunnen houden, hoeven we niet het lachertje te worden.”

Ondertussen staat echter vast dat er al genoeg mutaties zijn richting het nieuwe seizoen. Spelers als Kluivers (FC Rijnvogels), Ronnie de Roode (Noordwijk), Bas Beijersbergen (Ter Leede) en Cristian Cabrera Ortega (Alphense Boys) verlaten de club. Daar staat tegenover dat Remy Constancia (Nootdorp), Rico Westdorp (Quick), Sepehr Safi (Teylingen), Sohrab Safi (RKAVV) en Sejad Navabi (Foreholte) naar de Boshuizerkade komen.

Routinier Neuteboom meent dat er volgend seizoen weer een kwalitatief sterke selectie staat. Wel maakt hij zich druk om bepaalde normen en waarden. ,,Misschien ben ik een oude lul, maar bij mij is ja ook echt ja en nee is nee. Tegenwoordig en ook bij onze club beloven spelers wat en een week later geven ze aan weg te gaan. Daar word ik moe van. Ooit beloofde ik naar UVS te gaan toen ik bij FC Rijnvogels speelde. Dat stond al vast en toen degradeerden ze naar de derde klasse op zondag. Tja, dan heb je pech en moet je je gewoon aan je woord houden.”

De kopspecialist gaf al zijn ‘ja-woord’ voor volgend seizoen en ook als iedereen weg zou gaan, blijft hij bij zijn beslissing. ,,Zo werkt dat bij mij, ja. Maar het gaat op zeker goed komen met FC Boshuizen, of dat nu in de eerste klasse is of als hoofdklasser. Wel hoop ik dat mijn broer er nog een jaartje aan vastplakt. Hij kampt helaas met wat blessures en hij heeft meer moeite zich nog te motiveren, maar hij kan zeker nog mee. Noem het emotionele chantage dat ik dit nu zo benoem in de krant. Hij moet gewoon nog even doorgaan.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.