Katwijker belt raadsleden ’s nachts wakker om geluidsoverlast najaarsfeesten

Katwijker belt raadsleden ’s nachts wakker om geluidsoverlast najaarsfeesten
De najaarsfeesten in Katwijk aan den Rijn trekken veel publiek.
© Archieffoto Taco van der Eb
Katwijk

Meerdere raadsleden in Katwijk zijn de afgelopen dagen rond middernacht wakker gebeld door een Katwijker die ernstige geluidsoverlast van de najaarsfeesten ervaart.

„Je schrikt je elke keer weer een ongeluk als hij rond middernacht belt”, schrijft CDA-raadslid Irene van der Plas op Twitter. „Hij zegt dat-ie alle raadsleden bewust zo laat belt. ’Die muziek moet uit. Ik kan zo niet slapen, dan jullie ook niet.’”

Jaarlijks fenomeen

Wie de nachtstalker is, is niet bekend. Maar sommige twitteraars geven aan dat de belletjes ’een jaarlijks fenomeen’ zijn. Van de fracties van de PvdA, GemeenteBelangen en CDA is bekend dat ze op de lijst van de ontevreden inwoner staan. De nieuwe partij Durf echter nog niet. „Ik denk dat hij mij niet durfde te bellen”, grapt fractievoorzitter Sonny Spek.

Het slechte nieuws voor de bellende plafondstaarder is dat de feesten in Katwijk aan den Rijn voorlopig niet zijn afgelopen. Zo wordt zaterdagavond Oranjerock gehouden. Op dit grote festijn treden onder meer Jett Rebel en Waylon op waardoor veel mensen op de been zullen zijn. Ook duurt de kermis tot 23.00 uur en wordt de feestweek afgesloten met een vuurwerkshow.

Advies

Debby Minnee heeft een advies voor de ongelukkige raadsleden die ’s nachts wakker worden gebeld. „Kom gewoon vanavond allemaal mee feesten in de tent! Als hij dan belt, hoor je de telefoon niet.”

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek