Arbeidsmigranten niet in Katwijk aan Zee

Katwijk

Katwijk aan Zee is ’minder tot niet geschikt’ voor verblijfsaccommodaties voor arbeidsmigranten. Burgemeester en wethouders laten dat weten in een brief aan de gezamenlijke wijkraden.

De wijkraden willen weten waarom er voor het centrum - in tegenstelling tot andere gebieden - een uitzondering wordt gemaakt wat betreft het bouwen van verblijfsaccommodaties.

B en W antwoorden dat het daar al zeer dichtbebouwd is en de verblijfsruimte die er in het kustdorp is, zoveel mogelijk beschikbaar moet zijn voor toeristen. Die zorgen er bovendien al voor dat er door de tijdelijke bewoning druk op het woongebied ligt, legt het college de wijkraden uit. Verblijfsopties in het centrum voor als het echt niet anders kan, zijn bijvoorbeeld onderverhuur of tijdelijk overnachten in een pension of hotel.

Daarnaast is het in het centrum bijna onmogelijk om aan de ’parkeernorm’ te voldoen die geldt voor plekken waar woongebouwen voor Oost-Europese werknemers worden gevestigd.

Het plan om op Katwijkerbroek 64 arbeidsmigranten te huisvesten, zorgde onlangs voor commotie. Het bedrijf Homeflex heeft nog geen vergunning aangevraagd. B en W verwachten dat in januari.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.