Rijnsburg verliest punten én Jongeneelen

Hielke Biemond
Derde divisie

Rijnsburgse Boys raakte op bezoek bij Jong FC Volendam niet alleen twee punten kwijt (3-3), maar ook Jeffrey Jongeneelen. De aanvaller raakte aan het einde van de warming-up geblesseerd aan zijn lies, toen hij nog even een bal op doel schoot.

Hoewel een MRI-scan maandag de ernst moet vaststellen, gaat trainer Pieter Mulders uit van een langdurige blessure. Dat is de derde al dit seizoen: Rachid el Yaakoubi mist vanwege een afgescheurde kruisband de rest van het seizoen en Hidde Prijs staat vanwege een scheurtje in zijn hamstring zes tot acht weken aan de kant.

Het stemde Mulders er niet vrolijker op, na alweer het vierde gelijkspel van dit seizoen. ,,En drie keer hadden we kunnen winnen.’’

Voor amateurteams is het lastig om zich voor te bereiden op wedstrijden tegen beloftenteams van profclubs. Het piepjonge Jong FC Volendam speelde zaterdag met zes andere spelers dan Mulders had doorgekregen.

,,We hadden het moelijker tegen Jong Almere City in de competitie dan tegen Almere City in de KNVB-beker’’, sprak hij. ,,Die jonge honden gaan als de brandweer. Daar moet je gediscplineerd tegen spelen. Niet de goals zo makkelijk weggeven als wij deden.’’

Rijnsburgse Boys kwam aan de Dijk tot twee keer toe op voorsprong, via Jorn van Lunteren en Marvin Wijks (strafschop). Een minuut na de 1-2 stond het alweer gelijk en een kwartier later maakte Jong FC Volendam de 3-2. Uit een strafschop diep in blessuretijd redde Wijks een punt voor Rijnsburg.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.