FC Boshuizen heeft niet één maar twee penaltykillers

Tessa de Wekker
Zondag eerste klasse B

FC Boshuizen blijft het prima doen in de eerste klasse. Zondag waren de Leidenaars met 0-2 te sterk voor Poortugaal. ,,Voor rust had het al 0-3 of 0-4 kunnen staan, of eigenlijk moeten staan’’, vond trainer Steef Roodakkers.

,,Het ging eigenlijk vrij makkelijk. Ik had wat meer tegenstand verwacht. Poortugaal wil bij de eerste drie eindigen’’, ging hij verder. Op het splinternieuwe kunstgrasveld in Poortugaal was het echter Boshuizen dat de dienst uitmaakte. Voor rust hadden Ronnie de Roode en Brayan Mosquera de bal al achter de Poortugaal-doelman geprikt.

De Roode is uitstekend op dreef in zijn eerste seizoen bij Boshuizen. ,,Vier wedstrijden gespeeld, vier doelpunten. Dat is een behoorlijk hoog rendement’’, zei Roodakkers.

Hoewel Boshuizen de betere ploeg was, werd het op het eind nog bijna spannend. Nadat eerst Mike Bekooij een strafschop had gemist, was het aan de andere kant doelman Mitchel Zandbergen die Boshuizen uit de gevarenzone hield door een penalty te keren. Drie weken geleden was het nog zijn collega Dennis van Roosendaal die een strafschop stopte. Aan penaltykillers geen gebrek aan de Boshuizerkade.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.