Verdachte van steekpartij op Park de Braassem blijft vastzitten

Maarten Bakker
Roelofarendsveen

De 20-jarige man uit Duivendrecht die is opgepakt voor een steekpartij op vakantiepark Park de Braassem in Roelofarendsveen, ontkent verantwoordelijk te zijn voor het geweldsincident. De Haagse rechtbank houdt hem toch vast.

,,U was in ieder geval in de buurt”, zei de rechter woensdag . ,,Er is sprake van een stevige verdenking. U mag nog niet naar huis. ”

Op 25 april was er aan de Galgekade in het park een woordenwisseling tussen twee mannen. Het 26-jarige slachtoffer uit Amsterdam werd met een scherp voorwerp in zijn hals gestoken. De ambulance bracht hem naar het ziekenhuis en na enkele dagen was hij weer aanspreekbaar. De politie startte direct na het incident een speurtocht naar de dader. Enkele dagen later werd de man uit Duivendrecht aangehouden.

Hij zit inmiddels drie maanden vast. Woensdag verscheen hij voor het eerst op een zitting van de Haagse rechtbank, die de zaak nog niet inhoudelijk behandelde. De advocaat van de verdachte vroeg de rechtbank om hem vrij te laten uit voorarrest. Volgens haar ’rammelen’ de verklaringen van het slachtoffer en een ooggetuige. Het mes is niet gevonden en er is geen DNA-bewijst.

De officier van justitie beschuldigt de Duivendrechter van een poging doodslag. Daarom zou hij vast moeten blijven.

De verdachte heeft tijdens een politieverhoor gezegd dat hij op 25 april naar Roelofarendsveen was gereisd, maar op het tijdstip van de steekpartij weer was vertrokken. De rechtbank laat het slachtoffer en de ooggetuige nog eens ondervragen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.