’We zaten opgesloten in de Wibra’

Foto ANP

Ron Amesz
ALPHEN AAN DEN RIJN

„Ik hoorde mensen heel hard roepen: er wordt geschoten. Mensen vluchtten de Albert Heijn in, ik ben achterin de Wibra gaan staan.” Riek van Klaveren kan er nog steeds niet over uit wat haar zaterdag in winkelcentrum De Ridderhof is overkomen. „De winkelmeisjes deden gauw de rolluiken naar beneden, die bleven eerst nog hangen op de bakken die buiten stonden. Uiteindelijk zaten we veilig opgesloten.”

Van Klaveren woont naast het winkelcentrum in een flat. Vanuit haar appartement op de tiende verdieping kijkt ze uit over de parkeerplaats, waar de politie zaterdagmiddag nog druk bezig was met onderzoek bij een zwarte Mercedes. Ze raakt even emotioneel als een familielid belt. „Het was echt heel eng. We zaten met zo’n tien mensen in de winkel, de een huilde, de ander was stil. We probeerden elkaar maar een beetje op te beuren. Ik dacht, het zal toch niet gebeuren dat die vent hier binnenkomt.”

Uiteindelijk kon Van Klaveren het winkelcentrum ontvluchten vanaf een kant waar het nog rustig was. „Ik heb ongeveer twintig minuten in de Wibra gezeten, toen de bedrijfsleidster kwam. Zij liet weten dat we weg konden. Ik was blij dat ik buiten stond.”

Meer nieuws uit LD

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.